Metaxa sa nepije, ale objavuje. A to už 130 rokov. Nechajte sa aj vy prekvapiť mnohými jej tvárami, objavte ich všetkými svojimi zmyslami. Oslávte spolu s nami spojenie gréckej tradície a nadobudnutých skúseností, ktoré sa odovzdávajú z generácie na generáciu a sú zárukou úspešnej budúcnosti tohto výnimočného nápoja.

Pitie Metaxy je skutočne zážitkové a dobrodružné. Plnosť chutí, pôsobenie na chuťové poháriky, vzrušenie a stále niečo nové. Presne toto ponúka každý dúšok jantárového nápoja z Grécka. Zážitok, ktorý pripomína pocity dobrodružných objaviteľov. Tí najznámejší spojili svoje sily s Metaxou a stali sa jej ambasádormi. Mike Horn je nezastaviteľný cestovateľ, ktorý je momentálne na ceste z pólu na pól. Tento projekt je zrejme najväčším súčasnej objaviteľskej éry. Laura Bingham je mladá, sexi, žoviálna, no najme hladná po netradičných zážitkoch. Preto ako prvá vôbec na kajaku splavila rieku Essequibo v Guyane. Francúzska legenda freedivingu, teda potápania bez prístrojov, Guillaume Néry odštartoval éru prekonávania limitov ľudského tela, keď prekonal hĺbkovú hranicu 100 metrov. A išiel ešte hlbšie.

Nezastaviteľný

metaxa

Päťdesiatjeden ročný Švajčiar pôsobiaci v Južnej Afrike, Mike Horn, je žijúcim odkazom na zlatú éru objaviteľstva. Keď si dnes poviete, že človek na Zemi už všade bol, všetko videl a nedá sa objaviť, či dokázať, nič nové, Mike Horn sa len pousmeje a ponúkne projekt, ktorý vám vyrazí dych a posunie hranice nemožného. Prejsť naprieč Antarktídou cez Južný Pól, bez podporného tímu po vlastných? Hornov úspešný projekt z roku 2017. Splavenie divokej Amazonky, opäť bez akejkoľvek podpory, od prameňa až po ústie do Atlantického oceánu? Cestovateľov úspešný projekt, tentokrát z roku 1997. O dva roky neskôr sa nezastaviteľný dobrodruh tešil z toho, že nemotorizovaným spôsobom obišiel Zemeguľu po rovníku. “Nič ma viac nenapĺňa, ako keď môžem povoliť uzdu svojej fantázií, objavovať nové veci a zdolávať hranice,” povedal dobrodruh. “Niečo podobné som zažil s Metaxou. Nadchol ma jej mimoriadny charakter a jedinečnosť. Rád si ju užívam na kvalitnom ľade, vychutnávam intenzitu a bohatú chuť. Na rozdiel od iných druhov alkoholu je naozaj jedinečná ako moje zážitky,” vysvetlil Mike Horn.

Nezľakla sa kajmanov

Metaxa

Žiť život ako nikto iný. Také je životné motto len dvadsaťštyri ročnej Angličanky Laury Binghamovej. Nežne pôsobiaca kráska vás oklame svojim zovňajškom. Na prvý pohľad by ste ju zrejme tipovali na krehkú modelku, no v skutočnosti je nezastaviteľným dobrodruhom. Aj keď tvrdí, že skôr akoby objavovala svet extrémnym spôsobom, objavuje samú seba, má na konte prechod naprieč Južnou Amerikou bez jediného centu v roku 2016. V roku 2017 na bicykli obišla Írsko ako ambasádorka Detskej Leteckej Nemocnice v ôsmom mesiaci tehotenstva. No a začiatkom roku 2018 ako prvá na kajaku splavila rieku Essequibo v Guyane. Okrem dvoch spoludobrodruhov jej na takmer tisíc kilometrovej rieke robili spoločnosť pirane, škorpióni, jaguáre, či šesťmetroví kajmani. “Všetko čo v živote robím má viacero rozmerov. Každé dobrodružstvo je lekciou, z ktorej sa chcem naučiť čo najviac,” hovorí mladá Britka. “Metaxa je dobrodružstvo. Už prvé kvapôčky vás pripravujú na to, že keď sa chuť plne rozvinie, strhne vás nespútaný zážitok. Všestrannosť pocitov, ktoré vo mne Metaxa dokáže vyvolať je neuveriteľná,” opísala Laura Bingham prečo ju originálny grécky tmavý alkohol nadchol.

Do hlbín

metaxa

Hlbiny oceánov môžu vyvolávať rešpekt, no zároveň fascinujú. Francúzskeho dobrodruha z Nice, Guillaume Néryho, až tak, že sa rozhodol posúvať hranice toho, čo dokáže ľudské telo. So životným mottom “Objavuj kúzlo života, tu a teraz” dokázal niekoľkokrát nastaviť svetový rekord v vo voľnom potápaní. Bez prístrojov a kyslíkových bômb v roku 2015 uskutočnil svoj najhlbší ponor a to do hĺbky 126 metrov. Držiteľ ocenenia svetového šampióna organizácie AIDA Free-diving a rekordu najmladšieho potápača s najhlbším ponorom, ako dvadsaťročný sa voľným štýlom dostal neuveriteľných 87 metrov pod hladinu, dnes žije potápaním viac ako kedykoľvek predtým, no už sa s nikým nepreteká. Jeho ciele sú skôr objaviteľské a filmárske. “Objavovanie je za vašou hranicou komfortu, nemusí to však nutne znamenať, že treba robiť niečo extrémne alebo nebezpečné. Objavujete už vtedy, keď robíte niečo na čo nie ste navyknutý alebo niečo, o čom ste dlho snívali,” hovorí tridsaťpäťročný Francúz. “Na Metaxe si užívam prírodné zložky, ktoré jej dodávajú výraznú jedinečnú chuť. Baví ma poctivá remeselná výroba a vysoká kvalita všetkého, čo do procesu výroby vstupuje,” povedal potápač.

Mohlo by vás zaujímať:
Metaxa dáva kokteilom nový rozmer
Metaxa: Ochutnajte grécke slnko