Či už ste sa zapojili do suchého februára, teda do celosvetovej výzvy na február bez alkoholu, alebo len jednoducho nemáte chuť na alkoholické nápoje, recepty na zaujímavé drinky vždy padnú vhod. Ich hlavnou výhodou je, že si ich môžete dopriať kedykoľvek, v práci, pred šoférovaním a neuškodia ani budúcim mamičkám a deťom.

Na pekný večer stačí aj čistá domáca perlivá voda a pár príchutí. Foto: SodaStream

 

Základom našich nápojov je domáca. Pretože domáca je domáca a platí to aj o perlivej vode. Najlepšia je taká, ktorú si načapujete čerstvú zakaždým, keď na ňu dostanete chuť. Nemusíte ju vláčiť v jednorazových PETkách, doma ich skladovať plné aj prázdne a potom sa s nimi ťahať naspäť do obchodu. Nemusíte si kupovať tri druhy sýtenej vody, pretože si tú svoju nasýtite presne tak, ako práve chcete. Stačí mať doma SodaStream a o perlivú vodu máte postarané na celé roky.

SodaStream sa so svojimi dizajnovými a farebnými prevedeniami hodí všade. Foto: SodaStream

 

Vypočítajte si, koľko ušetríte výmenou balenej vody za SodaStream

 

A teraz poďme na tie drinky! Mimochodom, vedeli ste, že nealkoholickým miešaným kokteilom sa hovorí mocktaily? Nabudúce sa môžete blysnúť v bare, teraz si ich môžete zopár namiešať doma. Základom všetkých je poriadne studená čerstvá perlivá voda, prípadne príchute SodaStream

 

Zeus a Nefertiti

Zeus zaujme svojou sviežou čistotou, Nefertiti jemne pripomína dámami taký obľúbený Cosmopolitan. A ako vytvoríte obláčiky na okraji pohára? To zistíte z receptu – je to jednoduchšie, než by ste si vedeli predstaviť!

Zeus a Nefertiti. Foto: SodaStream

 

Recept na Nefertiti a Zeus nájdete TU

 

Malinovo – mätové mojito

Na tento príjemne sladko-osviežujúci rozmar, perfektný napríklad na spoločné chvíle s partnerkou na záver dňa, budete potrebovať:

  • 20 ml čerstvej limetkovej šťavy
  • 15 ml sirupu SodaStream Mojito
  • ¼ čerstvej limetky nakrájanej na kocky
  • 10 lístkov čerstvej mäty
  • Hrsť čerstvých malín
  • 60 ml sýtenej vody

Postup:

  • Do pohára nalejte limetkovú šťavu, sirup SodaStrem Mojito, kocky čerstvej limetky, maliny a lístky mäty. Jemne zamiešajte.
  • Teraz naplňte pohár hrsťou ľadu, pridajte sódovú vodu a premiešajte. Ozdobte čerstvými malinami a lístkami mäty.

Extra tip: Pre výraznejšiu malinovú chuť pridajte aj 5 ml SodaStream Príchuť Malina

Ako vieme, Mojito ženy milujú. A SodaStream má aj túto príchuť! Foto: SodaStream

 

Ginger Pepsi Max Drink

Inklinujete k originálnym kombináciám? Namixujte si nealko drink, ktorý v sebe ukrýva tradičné ingrediencie v netradičnom spojení. Ak ste si doteraz mysleli, že škorica či zázvor sa skôr hodia do teplých nápojov, vyvedieme vás z omylu.

Príchuť Pepsi Max je perfektná aj do miešaných nápojov. Foto: SodaStream

Potrebujete:

Do pohára nalejte zázvorovú šťavu, zmiešajte s trochou cukru a pridajte šťavu z pomaranča. Dobre premiešajte, aby sa všetky chute spojili. Pridajte ľad, celú škoricu, badián, kúsky pomaranča a perlivú vodu s príchuťou PepsiMax. Hotový nápoj posypte jemne mletou škoricou.

Extra TIP: V prípade, že máte na miešanie drinkov dostatok času, vyskúšajte zmes korenín vylúhovať v malom množstve Pepsi Max pre ešte intenzívnejšiu chuť.