Od detstva, keď snívala o tom, že ju bude poznať celé Slovensko, až po dosiahnutie tohto sna. Zuzana sa s nami podelila, ako sa jej darí udržiavať pozornosť v sociálnych médiách a ako zvláda život matky v modernom svete. Okrem toho sa dozviete aj o jej podnikateľských úspechoch, rodinnom živote, láske k cestovaniu a mnohom inom. Dozviete sa, čo inšpiruje jednu z najúspešnejších osobností slovenského internetu a aké rady má pre svojich sledovateľov a mladých ľudí snívajúcich o kariére v sociálnych médiách.

Ako si spomínate na začiatky svojej kariéry? Túžili ste byť mediálne známa, bolo to vaším snom alebo to prišlo náhodou?

Od detstva som vynikala z davu, vždy som verila, že ma bude poznať svet. Ľudia z detstva si často s úsmevom spomínajú na moje odvážne sny, ako som hovorila, že mňa bude poznať minimálne celé Slovensko. A vidíte, stalo sa to.

Vašu kariéru odštartovala reality šou, kde ste okamžite zaujali svojou priamočiarosťou. Ako ovplyvnila vašu kariéru a ako sa na šou pozeráte dnes?

Hotel Paradise bol mojím odrazovým mostíkom. Účasť v šou je len začiatok, skutočnou výzvou je udržať sa na vrchole, najmä v dobe, keď je influencerstvo také rozšírené a každý druhý je už celbritka.

Neskôr ste úspešne prešli na sociálne médiá, najmä na Instagram, kde ste si vybudovali významné postavenie. Čo vás motivovalo a ako udržiavate záujem svojho publika?

Moje Instagramové posty sú odrazom môjho života a rodiny. Ľudí zaujíma čo robím ja a moja rodina, radi sa pozerajú na luxusné dovolenky a krásne veci. V tomto svete plnom negativity nechcem, aby sa produkovala aj na mojom profile, preto sa snažím ľudí motivovať myslieť pozitívne a nezaoberať sa hlúposťami. Na môj profil si má prísť človek odpočinúť a uniknúť od svojej reality. Snažím sa byť autentická a vytvoriť priestor na pozitívne myslenie a inšpiráciu, ďaleko od negativity.

Ako jedna z najúspešnejších influenceriek na Slovensku, akú radu by ste dali mladým ľuďom, ktorí si chcú vybudovať kariéru v sociálnych médiách?

Zamerajte sa na autentickosť a pozitivitu. Svet nechce vidieť pretvárky ani negativitu.

Okrem sociálnych médií ste sa pustili aj do podnikania, otvorenia vlastných kaviarní, obchodu s detským oblečením a najnovšie aj salónu Fit Queen World. Byť podnikateľkou je pre vás náročné alebo naopak vám to ide ľahko?

Podnikanie je náročné, je toho na mňa viac než dosť, ale doma dokážem odložiť pracovné starosti a vychutnávať si rodinný život. Denne riešim veľa vecí, podnikatelia to poznajú. Mám päť kaviarní, niekedy je to fakt blázinec, ale keď toho bude veľa, jednoducho všetko predám a užijem si pokoj (smiech).

Po vašom boku stojí v osobnom aj pracovnom živote manžel René. Ako ste sa zoznámili?

To by bolo naozaj na dlho, ale s Reném sme spolu už 14 rokov, z toho 8 rokov ako manželia. Reálne pre mňa neexistuje lepší partner, odkedy sa nám narodil syn Dion, sa naša láska ešte viac prehĺbila a žijeme si v našej rozprávkovej bubline. Naše vzťahy sú založené na láske, porozumení a vzájomnej podpore.

V čom ste rovnakí a v čom sa naopak odlišujete? Ktoré manželove vlastnosti si ceníte najviac?

Sme ako najlepší priatelia, dokážeme si povedať všetko, nemám pred ním žiadne tajomstvá. Nemusím sa báť prísť a povedať mu čokoľvek, čo ma trápi a on mi vždy najlepšie poradí. Keď som smutná alebo je toho na mňa naozaj veľa, vždy mi dokáže zlepšiť náladu. Samozrejme, aj my sa vieme pohádať, ale René má schopnosť zmeniť hádku na žart, čo náš vzťah len posilňuje a hádka trvá pár minút. René je reálne moja druhá polovica, ja som do všetkého taká hrrr a on zase prrr, čiže dokonale sa vo všetkom dopĺňame.

Ako vnímate úspechy vášho manžela s hudobnou skupinou Cico Band, dokonca ste si s nimi aj zaspievali na pódiu. Verili ste, že budú takí žiadaní?

Popravde som nemala žiadne očakávania a už vôbec by som nepredpokladala, že budú mať taký veľký úspech. Skupina Cico Band je dôkazom, že keď si idete za svojím snom, úspech príde. Ich úspechy, ako napríklad 8 koncertov za víkend, sú pre mňa obrovskou hrdosťou, je to fenomenálne. Skutočne klobúk dolu pred nimi, lebo naozaj to nie je ľahké. René príde niekedy ráno taký unavený, bez hlasu, ale miluje to, žije tou radosťou a robí to pre ľudí.

Pred vyše rokom ste sa stali matkou syna Diona. Ako zmenil váš život?

Narodenie Dionka úplne zmenilo náš život a priority, ja som sa úplne zmenila. Nie je pre nás nič dôležitejšie ako náš syn a to sa už nikdy nezmení. Vo všetkom hlavne prihliadame, aby bol v poriadku a šťastný, lebo nie je na svete nič viac, ako vidieť svoje dieťa šťastné a usmiate. Teraz žijeme pre jeho šťastie a spokojnosť, nič nás viac nenapĺňa ako náš Dionko.

Ako zvládate úlohu mamy? Čo považujete na rodičovstve za najnáročnejšie? Plánujete aj ďalšie deti?

Som moderná mama, ktorá si užíva materské radosti bez zbytočného stresu. Držím sa toho, ako nás vychovávala moja mama, mali sme voľnosť a heslo špinavé dieťa – šťastné dieťa platí aj u nás. Neberiem to tragicky a na veci sa pozerám normálne a s úsmevom. Nech sa realizuje sám a my ho môžeme len smerovať a učiť novým veciam. Nechcem brať dieťaťu detstvo, nech sa hrá s čím chce, nebudem z neho nasilu robiť génia, aby som sa mohla pred ľuďmi ukázať, že mám múdre dieťa. Na učenie bude mať ešte dosť času, nech si užíva detstvo a vyskúša všetky detské aktivity, ako sme to robili aj my, keď sme boli deti. Chcem, aby sa Dion učil prirodzene a užíval si svoje detstvo.

Aké hodnoty alebo tradície z vlastnej výchovy chcete odovzdať svojmu synovi?

Chcem, aby Dion bol srdečný, láskavý a mal srdce na správnom mieste, aby sa vždy zastal slabších. Keď vidím ako 12-ročné deti nadávajú v komentároch na Tik-Toku, je mi do plaču. Ja som sa v dvanástich hrala s loptou. Tomuto chcem zabrániť, chcem, aby sa moje dieťa hralo s druhými deťmi s hračkami, pozeralo rozprávky, aby si uchoval krásne spomienky na detstvo. Určite chceme aj ďalšie dieťa, no príde vtedy, keď bude jeho čas.

Ako ovplyvnili vašu kariéru a životné rozhodnutia vaša rodina a osobné vzťahy?

Rodina je pre mňa najdôležitejšia a vždy na prvom mieste. Mám s nimi úžasný vzťah, ktorý formuje môj život a rozhodnutia.

Po pôrode ste sa rýchlo dostali do formy. Ako sa vám to podarilo, že máte ukážkovú postavu, akoby ste ani nerodili?

Po Dionovom narodení som sa postupne, približne za rok, vrátila do formy vďaka detoxu, cvičeniu a zdravej strave. Teraz si udržiavam postavu v mojom salóne na prístrojoch, keď mám čas.

Netajíte sa tým, že využívate estetickú medicínu na vylepšenie svojho vzhľadu. Ktoré zo zákrokov by ste odporučili a na ktoré naopak spomínate nerada?

Každý by mal mať slobodu robiť so svojím telom to, čo uzná za vhodné. Estetická medicína je osobná vec a každý by mal nájsť svoju vlastnú cestu k spokojnosti s vlastným vzhľadom.

Ako relaxujte? Máte obľúbené športy či aktivity?

Najlepší relax pre mňa predstavuje čas strávený s rodinou alebo na dovolenke. Nepijem alkohol, nefajčím, radšej si užívam pokojný život doma alebo v prírode než nočné párty. Reálne by som povedala, že som už nudná, ale nechce sa mi tráviť čas tam, kde to nie je moja priorita.

Ako vyzerá váš ideálny voľný deň?

Môj ideálny deň zahŕňa upratovanie domu, varenie, sledovanie televízie a hranie sa s Dionkom. Tieto chvíle s rodinou sú pre mňa najcennejšie.

Váš profil na Instagrame naznačuje lásku k cestovaniu a spontánnym výletom. Prezraďte niektoré z vašich najpamätnejších cestovateľských zážitkov alebo destinácií.

Cestovanie do Afriky a neskutočný zážitok s kŕmením žiráf a safari boli nezabudnuteľné. Teraz ma láka pozorovanie goríl, čo už mám zapísané v mojom diári ako budúci cieľ.

Kto alebo čo je vašou inšpiráciou v oblasti módy? Ako by ste opísali svoj osobný štýl?

Môj štýl je kombináciou inšpirácie od módnych ikon a vlastného vkusu. Nebojím sa nosiť to, čo sa mi páči, bez ohľadu na to, či je práve v móde.

Oslavujete sviatok svätého Valentína? Spomínate si na nejaké príjemné prekvapenie, ktorým vás partner očaril v tento deň?

Valentína oslavujeme a manžel ma vždy dokáže prekvapiť niečím krásnym. Napríklad darom 8 tisíc ruží, ktorým navodil nádhernú atmosféru, doma to voňalo ako v kvetinárstve (smiech).

Aký odkaz alebo radu máte pre čitateľov magazínu BREAK?

Prajem všetkým čitateľom, aby boli šťastní a úspešní. Dôležité je ísť za svojimi snami a nebáť sa prekonávať prekážky.

 

Zuzana Strausz Plačková

Cestovateľský sen: Bora Bora
Obľúbený hudobný interpret: nemám obľúbeného
Obľúbený film: všetky komédie
Obľúbená farba: nemám obľúbenú
Najchutnejšie jedlo: segedín
Obľúbený drink: fanta
Typická vlastnosť: úprimnosť
Životné krédo: Na ľudí sa pozeraj zhora len vtedy, keď im chceš pomôcť vstať.