Metaxa sa nepije, ale objavuje. A to už 130 rokov. Nechajte sa aj vy prekvapiť mnohými jej tvárami, objavte ich všetkými svojimi zmyslami. Oslávte spolu s nami spojenie gréckej tradície a nadobudnutých skúseností, ktoré sa odovzdávajú z generácie na generáciu a sú zárukou úspešnej budúcnosti tohto výnimočného nápoja.

Metaxu si dokonale vychutnáte s kockou kvalitné ľadu. Poteší vás, spríjemní chvíľu a zaujme komplexnou rozmanitosťou chutí. Od prvého kontaktu s vašimi chuťovými pohárikmi s gréckym jantárovým nápojom až po intenzívnu dochuť budete Metaxu skúmať a objavovať v nej stále niečo nové. Vďaka bohatej chuti, množstvu tónov a perfektnej vyváženosti je tiež Metaxa ideálnym riešením pre miešané nápoje. Dáva im totiž jedinečný základ a majstrom mixológie otvára dvere nekonečných kreatívnych možností.

Mieša aj Metaxa Master

metaxa

Vasilis Kyritsis pripravuje jeden z Metaxa signature miešaných nápojov.

Vasilis Kyritsis, hlavný barman aténskeho baru The Clumsies, ktorý sa už roky umiestňuje v TOP 10 najlepších barov sveta, hovorí: “S Metaxou pracujem od svojich barmanských začiatkov. Vždy ju rád použijem pri tvorbe kokteilu. Vďaka svojej osobitosti, je pre barmana veľmi dobre a ľahko použiteľná do miešaných nápojov. Dokážem z nej vytvoriť skutočne komplexný nápoj vďaka tomu, že v sebe skrýva kvetinové vône zo Samoského muškátu a všetky zložky sú v nej dokonale vyvážené.” Metaxa Master Constantinos Raptis na margo miešaných nápojov hovorí: “Je to pre mňa pocta, že uznávaní barmani používajú Metaxu ako základ pre autorské miešané nápoje. Nie je to, že by mi vadilo, že chuť, ktorú som vytvoril pretvárajú, naopak ma baví, že moju prácu dokážu posunúť ešte ďalej. Osobne mi najviac chutí X-TONIC. Päťhviezdičková Metaxa na ľade s vychladeným kvalitným tonikom, ozdobená plátkom pomaranču znie ako niečo veľmi jednoduché, no ide o priam geniálne spojenie chutí, ktoré vás perfektne osviežia. Tento drink má veľmi baví.”

Elitný tím so Slovákom

Nevyužiť potenciál jantárového nápoja by bola škoda. To si veľmi dobre uvedomujú aj priamo v Metaxe, a tak tradičný grécky alkohol predstavuje svoj Bartendering Team. Medzi svetovými esami ako Vasilis Kyritsis, Nikos Bakoulis alebo Leo Robitscheck nechýba ani svetovo uznávaný slovenský barman Erik Lorincz, ktorý je spolumajiteľom bratislavského Antique American Baru. Erik zbieral skúsenosti po Slovensku a medzi jeho pôsobiská patrili napríklad bratislavský Greenwich Cocktail Bar, či londýnsky Savoy Hotel American Bar. V Savoy Hotel American Bare pôsobil od roku 2004 a v 2010 sa stal hlavným barmanom. Že si túto pozíciu skutočne zaslúžil dokázal už o rok neskôr, kedy bol American Bar pod jeho vedením vyhlásený najlepším hotelovým barom roku 2011 a Erik získal ocenenie najlepšieho medzinárodného barmana.

Vyskúšajte Metaxa 5* aj ako

X-GREP

metaxa4 cl METAXA 5*
8 cl grepového džúsu
0,5 cl limetkovej šťavy
grep na ozdobu
ľad

Do pohára vložíme ľad, zalejeme grepovým džúsom, nalejeme METAXU, zamiešame, dolejeme limetkovú šťavu a vložíme plátok grepu.

X-LEMON

metaxa4 cl METAXA 5*
15 cl citrónovej limonády
limetka na ozdobu
ľad

Nalejte METAXU do pohára, pridajte ľad a zalejte citrónovou limonádou. Ozdobte plátkami limety.

X-FRESH

metaxa4 cl METAXA 5*
10 cl toniku Fever-tree tonic water
1 cl citrónovej šťavy
2 rozmačkané jahody
3 lístky bazalky
citrónová kôra
ľad

Do pohára vložíme ľad, nalejeme METAXU, zalejeme tonikom, zamiešame, dolejeme citrónovú šťavu, vložíme roztlačene jahody, lístky bazalky a ozdobíme citrónovou kôrou.

X- TONIC

4 cl METAXA 5*
10 cl toniku
2 cl limetkovej šťavy
3 plátky rozmačkanej uhorky
citrónová kôra
ľad

Do pohára vložíme ľad, nalejeme METAXU, zalejeme tonikom, zamiešame, dolejeme limetkovú šťavu, vložíme plátky šalátovej uhorky a ozdobíme citrónovou kôrou.

Mohlo by vás zaujímať:
Metaxa: Ochutnajte grécke slnko