Americká ikona popu prežila teroristický útok na svojom koncerte a nedávno spáchal samovraždu jej bývalý priateľ Mac Miller. Ani jedna z udalostí nerezonovala počas prípravy na nový album Sweetener, no pri speváckych živých vystúpeniach je v Arianiných piesňach badať posun.

foto:@arianagrande

Dozrieva a silnie

Spevácka hviezdička, ktorú doteraz vo veľkom počúvali najmä čerství tínedžeri, prichystala ale odmenu aj starším poslucháčom. Pätnásť pesničiek je dobrou vizitkou aj producentskej práce. Na albume spolupracoval s dvadsaťpäťročnou kráskou aj Pharrell Williams, Missy Elliott, Max Martin alebo Hit-Boy. Doska s názvom Sweetener je teda vydarenou zmeskou popu, R&B a hip-hopu.

Viac hudby, menej popu

Speváčka sa v albume síce nevyjadruje k udalostiam teroristického útoku, no i napriek tomu zanechala silný spevácky odkaz aj bez toho, aby prišla o svoju nevinnú „sladkosť“. Nečakajte popové veľdielo, no vzhľadom na multižánrovosť a spoluprácu so známymi osobnosťami sa album určite uchytí aj u ľudí, ktorí pop považujú za skazený mainstream. Ariana Grande sa posúva a čas ukáže, do akých hudobných výšin sa dostane. Jej prejav na verejnosti sa taktiež zmenil. Už nevidíme vyplazovanie jazyka ani lacné erotické pózy. Jej sexappeal už nepôsobí dievčensky ale viac žensky, či umelecky a tomu tlieskame!

Titulná foto: @arianagrande

Mohlo by vás zaujímať:

Morcheeba stále udivuje