Svojská speváčka Skye Edwards sa síce nepredstaví počas svojho najnovšieho koncertného turné u nás, no mnohí fanúšikovia aj zo Slovenska si kvôli nej radi spravia výlet do Londýna či Ríma. A to najmä vďaka jej najnovšej, veľmi vydarenej doske.

Morcheeba to stále vie

Ubehlo už päť rokov od posledného albumu teraz už oficiálne len dua Morcheeba a my opäť dostávame presne tú porciu trip hopu a soulu, o akú sme žiadali. Skye vie, čo jej fanúšikovia potrebujú. Žiadne žánrové experimenty, žiadne lovenie vo vodách antimelodických piesní.

Tiahnu vo dvojici

Morcheeba pritom už nemusela existovať, keďže po poslednej doske od zoskupenia odišiel jeden z bratov Godfreyovcov, Paul. Hrozilo, že už názov Mrocheeba nebudeme počuť, najmä keď pred dvomi rokmi vydala Sky album len s Rosom Godfreyom. Všetko sa ale utriaslo a máme tu dosku, na ktorú, zdá sa, budeme dlhšie spomínať. Skye a Ross síce zbytočne neexperimentovali, no to neznamená, že svojich fanúšikov neprekvapili.

A to najmä skvelými skladbami, pripomínajúcimi ich začiatky, a to aj vďaka interpretom, ktorí na jednotlivých piesňach spolupracovali. Ak chcete počuť kapelu Morcheeba naživo, vedzte že ich koncertné turné rozbiehajú 8. októbra v Manchestri.

Titulné foto: Shutterstock

Mohlo by s zaujímať:

Popová ikona ohuruje