Americká spisovateľka Colleen Cambridge prichádza s vynaliezavou historickou sériou, v ktorej predstavuje čitateľom svoju nezabudnuteľnú hrdinku. Je ňou Phyllida Brightová, fiktívna gazdiná fiktívneho panského sídla Mallowan Hall, ktorá sa pustí do riešenia zločinu, aby mohla konkurovať slávnym detektívom z románov svojej zamestnávateľky

V STOPÁCH SLÁVNEHO DETEKTÍVA HERCULA POIROTA
Malebný Mallowan Hall nie je ako ostatné vidiecke sídla učupené medzi devonskými kopcami. Spája  to najlepšie z anglickej tradície s modernými vymoženosťami roku 1930. Železnou rukou, ale navlečenou v elegantnej rukavičke, tu vládne sympatická gazdiná Phyllida Brightová. Svoju prácu berie vážne, veď Mallowan Hall je domovom archeológa Maxa Mallowana a jeho slávnej manželky Agathy Christie. Phyllida sa netají záľubou v detektívkach,  hoci v skutočnom živote  dosiaľ nenašla džentlmena, ktorý by bol aspoň spolovice taký fascinujúci ako Agathin vymyslený belgický detektív Hercule Poirot. Aj keď Phyllida je zvyknutá, že vraždy sú často témou rozhovorov, nález skutočnej mŕtvoly na dlážke v knižnici ju zastihne nepripravenú. Namiesto paniky sa chopí zdravého rozumu a rozhodne sa celú situáciu riešiť prakticky. Čoskoro sa ukáže, že obeťou vraždy je novinár Charles Waring, ktorý sa do Mallowan Hall dostal pod falošnou zámienkou počas prebiehajúceho večierka. Niekto ho zabil plniacim perom, ktoré mu vpichol do tepny na krku. Phyllida má zrazu na starosti nielen skupinu náročných hostí vrátane kŕdľa rozrušených slúžok, ale musí zvládnuť aj zástup zvedavých novinárov, ktorí obliehajú dom.

Keď sa nájde ďalšie mŕtve telo, tentoraz jednej zo slúžok, Phyllida sa rozhodne kráčať v šľapajach Hercula Poirota, aby zistila, kto z hostí v Mallowan Hall je vrahom. S pomocou dedinského lekára doktora Bhatta, majordóma Dobbla a služobníctva Phyllida zbiera stopy. Vrah je stále nablízku a len bystrý úsudok môže Phyllidu ochrániť pred nečakaným koncom.

Colleen Cambridge, pravým menom Colleen Gleason, patrí podľa rebríčka New York Times a USA Today medzi bestsellerových autorov. Venuje sa rozmanitým žánrom a vystupuje pod viacerými pseudonymami, ako napríklad CM Gelason či Alex Mandon. Colleen žije s rodinou a dvoma psami na stredozápade Spojených štátov, kde sa naplno venuje písaniu.

Mohli by ste sa začítať:

Verte tomu, že aj drsní chlapi to robia. Kvalitnú knihu berú do rúk všetci
Náhradník: Kontroverzná kniha od princa Harryho
Ako skvele zakončiť týždeň? S poriadnou … knihou