Zvládli ste zopár spoločných večerov po reštauráciách. Tie romantické hodiace sa do vášho budgetu sa však minuli a preto nastal čas vymyslieť niečo ďalšie. Prvá večera u vás! Na čo si dať pozor, aby ste neskončili skôr, než vôbec začnete?

Správne načasovanie

Pozvať ju k sebe na pohárik je nezáväzné, vzrušujúce a vlastne inými slovami hovoríte, že dnešná noc bude veľká. Pozvať ju na večeru je niečo úplne iné. V prvom ona pre vás už nie je len zábava, aj keď si to možno nechcete pripustiť. Obetovať toľko času, energie a riskovať, že celý večer skončí katastrofu, to sa vám proste pre jednorázový sex neoplatí. Poriadne zvážte, kedy sa rozhodnete svoje kuchárske umenie vytiahnuť. Musíte vycítiť, že už nastal ten správny čas. Ak ju k sebe na večeru pozvete priskoro, môže sa zľaknúť. Ony tento akt zvyknú vnímať intímnejšie než by sa mohlo zdať. Naopak, ak vystihnete správnu dobu, dávate jasne najavo, že vám za to stojí a ste ochotný pre ňu riskovať. Nie ako Bond, ale to že celý večer skončí fiaskom. Večeru u vás doma nepoužívajte ako skrátenie čakacej doby na jej lono. Vypomstí sa vám to! Ak ste trafili správnu dobu, ona sa vám za dobre jedlo odmení poriadne sladkým dezertom.

Zvážte svoje limity

Ak ste majster kuchyne, ktorý jednou rukou mieša omáčku, druhou precízne na drobno krája šalotku, pritom stíha sledovať tri časomiery a toto kombo si dáva každý druhý večer, nemáte problém. Ak vaša kuchyňa pripomína bojové pole, v dreze sú hrnce ešte spred týždňa, asi nebudete úplne Gordon Ramsay. Preto vyberajte skôr jedlá, ktoré zmrviť dokáže naozaj málo kto. Zároveň neexperimentujte priveľa. To, že vy si ulietate na exotických chutiach, neznamená, že aj ona. Pripravť veľkolepú hostinu hodnú michelinskej trojhviezdy vo Francúzsku je pekné, ale myslite na to, že sa vám bude chcieť odvďačiť. A to nie len sexom, ale rovnako pohostinnosťou. Ak ste natrafili na takú, ktorej prihorí aj čaj a pri čistení zeleniny minie všetok leukoplast z lekárničky, budete v ten večer trpieť. Tiež sa vám môže stať, že sa vaše romantické večere premenia na súťaž o lepšieho kuchára. Jednoducho, menej býva viac.

Plánujte

Svetoví kuchári odporúčajú pomaly varené jedlá. Môže sa vám zdať, že hodiť kuracie prsia na grilovaciu panvicu je ideálne riešenie, ale nie je. Za prvé sa jej nemôžete počas varenia venovať. Za druhé, ak nie ste v kuchyni doma, nepodaria sa vám. Pomaly varené jedlá začnete pripravovať dlho pred jej príchodom a počas jej prítomnosti ich v podstate už len budete udržiavať teplé. Prípadne navaríte deň vopred a začnete zohrievať chvíľu pred tým ako bude mať prísť. Niektorým jedlám to dokonca prospeje. Zabudnite však na mikrovlnku, to ste rovno mohli kúpiť mrazenú pizzu. A ak plánujete variť v deň veľkej večere, všetko si vopred pripravte, naplánujte a premyslite. Nie je nič horšie, ako keď nebudete stíhať, prípadne uprostred varenia zistíte, že vám chýba polovica ingrediencií.

Prvá večera u vás a šaláty?

Ako hlavné jedlo NIE! Tou kopou zeleniny sa jej smejete do tváre, že vám nestojí ani len za pokus o niečo sofistikovanejšie.

Nepanikárte, užívajte si to!

Perfekcionisti sa budú istotne pokúšať o dokonalosť. Aj najmenší pokazený detail povedie k navretej žile na čele, nadávkam a rezignovanom telefonovaní do najbližšej donášky jedla. Kašlite na to. Varenie si užívajte a berte to tak, že sa niečo nové naučíte. Ona počíta s tým, že ste neabsolvovali vysokú školu foodstylingu. Kým jedlo vyložene nespálite, nepresolíte alebo jej nenaservírujete plutónium, bude to viac-menej vždy okej.

Posrali ste to?

Ono je to tak nejak pravidlo, že keď sa sakra snažíte, zväčša sa to poserie. Aj keď je to prvá večera u vás. Život je taký. Berte to s nadhľadom, aspoň ste sa nažili. Ak nechytíte rapel a neúspech zoberiete s nadhľadom a vtipom zrejme sa spolu na tom celom dobre zabavíte. Myslite na to, že vás prvé schôdzky podrobne skúma. Ak vybuchnete, bude jej jasné, že v kritických situáciách ste kretén. Po tom netúži žiadna. Ak to uhráte na zábavnú príhodu, máte šancu na reparát a ona bude vedieť, že ste v pohode. Ono aj polnočný kebab a vínom z fľaše môžu mať svoje čaro.

Mohlo by vás zaujímať:
Rebeli, máte to spočítané, v kurze sú gentlemani
Blondínky chceme na špás a brunetky do chomúta