Slovenská legenda bojových športov v postoji, Vlado “Dracula” Moravčík, obhájil na žilinskej zastávke svetovej série Enfusion titul svetového šampióna do 80 kilogramov. Zápas s thajským vyzývateľom Nampon Top Phuket Team bol vypísaný na päť kôl po tri minúty a bol hlavným zápasom večera. Slovensky bombardér vo štvrtom kole doprial vyzývateľovi nekompromisné koleno na rebrá, čím ukončil zápas a zaslúžene zdvihol nad hlavu jedenásty titul vo svojej bohatej kariére.

Vlado „Dracula“ Moravčík dominoval

Vlado “Dracula” Moravčík

foto: autor

Organizácia Enfusion nepovoľuje údery lakťami, inak sa titulový zápas niesol v klasickom thajboxerskom duchu. V provom kole sa Moravčík s Namponom zoznamovali, no od druhého kola bolo jasné, že tridsaťšesť ročný Slovák má jednoznačne navrch. Kopy z otočky, efektívna práca v klinčoch, presné boxerské výmeny, ale aj presne naskočené kolená. Týmto všetkým Moravčík zasypal skúseného Thajčana a nedal mu najmenšiu šancu.

Slovák s lepšou kondičkou

Vlado “Dracula” Moravčík

foto: autor

Dracula po zápase neskrýval radosť a zhodnotil zápas: “Nečakal som, že sa to skončí vo štvrtom kole, ale bolo vidieť, že som lepšie fyzicky pripravený. Cítil som, že súper už nestačí s dychom a vyšlo mi tam perfektné koleno, ktoré mu zrejme vzalo zvyšný kyslík a ďalej už nepokračoval.” Pri rýchlom pozápasovom zhodnotení svojej kariéry ďalej povedal: “Veľmi sa teším z jedenásteho titulu, hoci po 17 rokoch v ringu už pomaly rozmýšľam nad ukončením kariéry. Ešte nevešiam rukavice na klinec, ale mienim sa držať toho, že v najlepšom treba skončiť.” Pri otázke, či ho neláka doplniť si zbierku titulov aj o jeden v stále populárnejšom MMA, nepriamo načrtol, že síce nemá natrénovaný boj na zemi, no nebol by prvý bojovník, ktorý takto išiel do oktagonu.

Titul získal od Maročana

Vlado “Dracula” Moravčík získal titul svetového šampióna holandskej organizácie Enfusion vo váhovej kategórií do osemdesiat kilogramov minulý rok v Žiline, kedy po rozhodnutí rozhodcov porazil trojnásobného šampióna organizácie Hichama El Gaouia z Maroka.

Mohlo by vás zaujímať:
Freerider Martin Labuda (30): Miluje prašan, bojuje s požiarmi
Prečo bicyklovať? Dôvodov je toľko, že ostanete prekvapený