Žijeme v dobe, ktorú mnohí označujú za šialene rýchlu, no aj napriek tomu si dokážeme nájsť čas pre seba. Predstavili ste si samého seba, ako sedíte na terase, popíjate kávu a sledujete ako pekné počasie skracuje oblečenie na ich nádherných telách? Je to jedna z možností, ako sa po náročnom dni hýčkať. Na druhej strane, ak sa chcete zabávať s áčkovými slečnami, vy sám nemôžete vyzerať ohyzdne. Nevyzeráte pretože trávite minimálne tri dni v týždni vo fitku? Ste na dobrej ceste. Avšak, každý kto sa vyzná vám povie, že veľké váhy treba doplniť kardiom. Bežať na páse, či šliapať na cyklotrenažéri je riešenie na zimu. Vonku začína byť konečne pekné počasie preto ponúkame hneď niekoľko pádnych dôvodov prečo bicyklovať!

Doladíte formu

prečo bicyklovať

foto: pixabay.com/StockSnap

Naberali ste celú zimu objem a o bicykli nechcete ani počuť, pretože ťažko nadobudnuté svaly spálite? Položte si základnú otázku. Čo lepšie vyzerá? Keď ste síce veľký, no pripomínate panáčika Michelina, alebo keď svaly majú pekný tvar, sem tam sa objavý ryhovanie? Bicyklovaním, teda kardiom, jednoducho doladíte postavu. Naviac, ak si doprajete pomalú a dlhú jazdu, napríklad sa vyberiete niekam na celodenný výlet, telo bude spaľovať takmer výhradne tuk a z iných zásob bude čerpať len minimálne. Aby ste toto dosiahli, musíte svoj výkon držať v aerobnej zóne. V ľudskejšej reči, počas celého bicyklovania sa držte v takom zaťážení, aby ste dýchali prirodzene kľudne, žiadne lapanie po dychu a dychčanie.

Saganovské nohy

prečo bicyklovať

foto: pixabay.com/Pexels

Nezabúdajte na to, že aj srdce je sval. A aj ten treba posilňovať. Vytrvalostnou aktivitou pomáhate nie len srdcu, ale aj cievnemu systému a bohato okysličujete celý organizmus. Predchádzate tak mnohým zbytočným ochoreniam.
Ak sú vaša problémová partia práve nohy, nie je lepšia cesta, ako ich poriadne vymakať. Bicyklovaním dokážete, pri správnom tréningu, nabrať poriadny objem nôh. Pohľadajte preto trasu, na ktorej sú kopce, prípadne si nastavte vo vašej obľúbenej appke intervaly. Budete až prekvapený, čo sa pri takto štýle cyklistiky s vami začne diať. A mimochodom, stehná sú jedným z najväčších svalov na tele, preto spotrebujú aj poriadne množstvo vašich zásob tuku pri regenerácií.

Kondička verzus objem?!


Otvorene si povedzme, že súboj kondície verzus objem svalov, vyhráva pre bežného človeka kondícia. Mať kondičku je jednoducho rozumnejšie, než byť skriňa, ktorá neprejde cez dvere. Budete mať viac síl do bežného života, zlepší sa vám nálada, športom môžete tráviť viac času, budete sa lepšie sústrediť, a čo vás zrejme najviac poteší je fakt, že aj v posteli podáte výrazne lepší výkon.

Prečo bicyklovať len tak?

foto: pixabay.com/rdbaker

Bicyklovanie zažíva boom, čo vám parádne hrá do kariet. Viete spojiť príjemné s užitočným. Neviete čo by ste s ňou robili, lebo všetky otrepané scenáre ste už minuli? Zoberte ju na bicykel. Kľudný výlet kdesi po okolí, spojený s jednoduchým piknikom dokáže zázraky. Myslite, ale na to, že ak vy ľavou zadnou vrámci tréningu zvládnete štyridsať kilometrov vo vysokom tempe, jej dokáže celý zážitok pokaziť jeden krátky prudký kopec.

Rýchlo oplálený

via GIPHY

Dokážete na prvý pohľad rozoznať, kto je cyklista začiatočník a kto už má stovky kilometrov v pedáloch? Helma, štýlové okuliare, elastické oblečenie z vás robia dobre pôsobiaceho aj pre ňu. Vyzeráte proste profi a všetko to čo ste clú zimu budovali vo fitku lepšie vynikne. Nehovoriac o tom, že časti tela, ktoré sa najčastejšie odhaľujú budete mať opálené skôr, ako si kolegovia a kamaráti vôbec uvedomia, že je čas niečo robiť so zimnou belobou. Myslite však zároveň na to, že byť opláleny do pol stehna, nie je úplne sexi.

Mohlo by vás zaujímať:
5 dôvodov, prečo by mal každý chlap skúsiť jógu
Predával vysávače, aby sa dostal na zimnú olympiádu