Príbeh tohto športovca je naozaj ako voľným pokračovaním snímky Kokosy na snehu. Tiež začínal ako šprintér, ale vo farbách Holandska, kam sa ako osemročný presťahoval s mamou.  Majster Holandska v šprinte na 200 metrov zbieral úspech za úspechom, ale počas svojich študentských čias sa začali objavovať jeho problémy s achylovou šľachou.

Cesta do zimy

Jeho atletická kariéra sa mu jednoducho zavrela pred očami. Bažil po úspechu a účasti na olympiáde. Ak sa však tá letná vzdialila, bol tu ešte jeden pokus. Jej zimná verzia. Veď najlepší bobisti sú predsa skvelí atléti. Ako výnimočný šprintér sa tak  dostal dokonca do olympijského tímu Holandska v dvojbobe.

Bohužiaľ bol však len náhradníkom a tak si olympijskú atmosféru nedokázal užiť naplno. Keďže sa Akwashimu nepodarilo znova kvalifikovať do tímu, vymenil šport a dokonca i vlajku a rozhodol sa pre skeleton. Vďaka nemu sme na otváracom ceremoniáli v Kórei videli aj vo farbách  jeho rodnej Ghany, ktorú sa rozhodol reprezentovať.

Podomovým predajom pod päť kruhov

Ako si však zaplatiť všetky výdaje na olympiádu? Akwashi našiel riešenie. „Dva roky som predával vysávače, aby som si mohol zaplatiť cestu na olympiádu. Môj rekord bol 32 vysávačov za 18 dní,“ prezradil Akwashi.

Tento neúnavný športovec však musel bojovať aj s ďalšou prekážkou- strachu z výšky. Obrovský kopec z ktorého sa v  Pjongčangu štartuje v skeletone mu naháňal obrovské obavy. No uvidíme ako sa tomuto kokosu na snehu bude dariť, každopádne už teraz má množstvo fanúšikov. Ak sa chcete o tomto športovcovi dozvedieť viac pozrite si dokumentárny film Rabbit Theory, ktorý o ňom natočil jeho tréner Sammy Monsels.

Foto: wikipedia