Mercedes má jasnú filozofiu – zmyselnú čistotu tvarov, čo potvrdil skvostným Vision Mercedes-Maybach 6. Koncept so sklápacou strechou, 750timi koňmi, kombinuje klasické automobilové črty s dizajnom budúcnosti.

Neistá budúcnosť

koncept

foto: mercedes-benz.com

 

Nástupca Vision 6 kupé bol predstavený uplynulý týždeň v Kalifornií na automobilovom týždni. Je však otázne, či spoločnosť vôbec auto bude vyrábať. Dizajnéri sa totiž nechali tak uniesť, že štvorkolesová nádhera by mohla byť až nepraktická. Má dĺžku neuveriteľných šesť metrov, spredu pripomína kabriolety z dôb minulých a zadná časť evokuje luxusné jachty. Na celom aute nenájdete jedinú ostrú hranu.

Koncept kombinuje minulosť s budúcnosťou

koncept

foto: mercedes-benz.com

 

Snehobiela koža v interiéri vzbudzuje tie najpríjemnejšie emócie. Zlaté vlákna pridávajú pocit ešte väčšieho luxusu a modré podsvietenie vás zoberie na výlet do budúcnosti. Interiér však nie je vyložene záležitosťou budúcnosti. Analógovými prístrojmi dizajnéri balansujú na tenkej hrane histórie a sci-fi.

Super rýchle nabíjanie

Pod kapotou sa skrýva úctyhodných 750 koní. Tento výkon dokáže dosiahnuť plne elektrický motor. Maximálna rýchlosť je obmedzená na 250 km/h a dojazd má byť príjemných 321 kilometrov na jedno nabitie. Za päť minút nabijete auto na 96 kilometrový dojazd, čo je tak trochu kúzlo.

Mohlo by vás zaujímať:
Autá McLaren 570s Spider zmení tvár za 15 sekúnd
Tichý diabol, Vision Mercedes-Maybach 6