To, ako sa obliekaš o tebe tvojmu okoliu veľa napovie. Odev predsa vyjadruje tvoju osobnosť, je dôležitou súčasťou prvého dojmu, pretože len vďaka kvalitným kúskom zaujmeš oveľa ľahšie a ľudia si ťa dobre zapamätajú hneď po prvom stretnutí. Veď ako povedala dizajnérka Rachel Zoe:“Štýl je spôsob, ako povedať, kto ste, bez toho aby ste museli hovoriť. “

Všetko si to ale vyžaduje určitý vkus a správnu mieru elegancie, s ktorou je u chlapov niekedy problém. Neplatí to ale, ak vieš, kde si vyberať ten správny odev a podľa čoho sa pritom riadiť.

Skús modely, ktoré zaujmú

Pri kúpe oblečenia je dôležité, aby si sa v ňom dobre cítili a práve súčasná móda dbá na pohodlie najviac. Ak chceš ale pôsobiť uvoľnene, vyber si najskôr správnu hru farieb. Napríklad tričko s farebným vzorom, rifle a bundu. Slovami Karla Lagerfelda: „Nikdy nepodceňuj silu jednoduchého trička, džínsov a bundy. Takto budeš stále šik.“ Pridaj jednofarebnú alebo vzorovanú mikinu, no pozor, siahni po modeloch, ktoré zaujmú.

V móde sú tiež svetre v rôznych farbách a vzoroch. Čoraz viac sa do popredia dostávajú aj predĺžené strihy na zips s výrazným golierom alebo kapucňou. Takýto outfit pre každodenné nosenie si môžeš pokojne obliecť aj na párty, či posedenie s priateľmi. Nezabudni aj na kvalitnú spodnú bielizeň. Prispeje k tvojmu pocitu dokonalosti.

Pozor na doplnky a topánky v aktuálnej ponuke

Topánky nie sú len nevyhnutná súčasť obliekania, ale dotvárajú  tvoj celkový vzhľad. V aktuálnej ponuke tých zimných nájdeš zateplené a možno viac modernejšie vyvýšené členkové topánky.

Pre teplejšie dni sú tu zasa elegantne pôsobiace poltopánky a mokasíny, alebo stále veľmi obľúbené tenisky nielen na šport. Čo sa doplnkov týka, k mužovi jednoznačne patrí aj opasok. Vyber si ten správny a pevnejší. Praktickou súčasťou odevu je tiež taška cez plece alebo batoh. Nič veľké ani malé, tak aby sa všetko potrebné dnu zmestilo.

Elegantný alebo športový?

Slávnostné chvíle si občas vyžadujú oblek a kravatu, čo chlapi moc nemusia. Namiesto kravaty si  dnes ale môžeš zvoliť aj jednoduchý motýlik. Veď dokonalý dojem dotvárajú jednoduché maličkosti. Napríklad manžetové gombíky.

Ak chceš pôsobiť elegantne a nesiahať hneď po obleku a kravate, zvlášť, ak sa chystáš na udalosť, kde si to etiketa nevyžaduje, pokojne si obleč moderné športové sako a košeľu z e-shopu Budchlap.sk

Veľmi štýlovo pôsobia aj saká v džínsovom prevedení alebo tie s jemným vzorom. Pri výbere však siahni po kúskoch v podobných odtieňoch, alebo si zvoľ cestu nenápadného kontrastu. Takýto odev potom jednoducho doplníš len vhodným opaskom.

Samozrejmosťou by mali byť kvalitné kožené topánky, je to určitá vizitka, ktorá spolu s moderným a pohodlným oblečením o tebe hovorí viac než si myslíš. Preto vyberaj správne a s vedomím, že to najlepšie nájdeš na Budchlap.sk

Úvodná foto Shutterstock.com