Agent bez minulosti nebude len jeden. V novom pripravovanom seriály stanice USA network s názvom Treadstone zistíme o pozadí superagentov ešte viac než vo všetkých piatich celovečerných filmoch dohromady. Príbeh by mal odhaľovať počiatky programu Treadstone a oboznámiť sa z temnými zákutiami tajnej služby CIA.

Agent bez minulosti a jeho prostedie

Za seriálom stojí Tim Kring, ktorého režisérsky aj scenáristický rukopis nájdeme vo vydarených projektoch ako Hrdinovia či skvelom seriály Dotyk s Kieferom Sutherlandom. O hlavnej úlohe zatiaľ tvorcovia mlčia no jasné je, že prvej série sa dočkáme v priebehu budúceho roka.

Svet agenta Jasona Bourna pritom na striebornom plátne odhalil už dosť.  Celkovo štyri filmy filmov o Jasonovi Bournehovi  (Matt Damon)  agentovi ktorý stratil pamäť a následne odhaluje stopy svojej minulosti doplnil jeden spin-off  (Bournov odkaz). V ňom agent Ross (Jeremy Renner) je taktiež súčasťou tajného vládneho programu s cieľom vytvoriť superagentov, ktorých sa však vláda po vypustení na verejnosť postupne zbavuje.

Návrat do televízie

Jason Bourne vznikol v pere talentovaného spisovateľa Roberta Lunduma, autora skvelých ôsmych románov o agentovi Jasonovi Bourneovi.  Nie všetci vedia, že následne sa jeho predloha objavila v televíznych minisériách v roku 1988. Tajného agenta tu hral známy kňaz z Vtákov v tŕní Richard Chamberlain. Do televízie sa táto skvelá predloha vráti po tridsiatich rokoch. A my sa nemôžeme dočkať!

Titulné foto: CinemArt.SK