Dmx samozrejme začínal rapovať oveľa skôr. Najmä na beatboxovej scéne prerazil už v roku 1988, no tieto vystúpenia si príliš veľa ľudí nepamätá. Známejším sa Simmons stal až začiatkom deväťdesiatich rokov, keď vydal prvý singel pod názvom Born Closer.

DMX a jeho debut

Prerazil však hlavne debutovým albumom v roku 1998 It’s Dark and Hell is Hot a v tomto istom roku potvrdil miliónové predaje aj ďalšou doskou Flesh of My Flesh, Blood of My Blood. Jeho ďalšie albumy sa však už vôbec tak nepredávali a jeho posledné dve dosky v roku 2009 a 2013 ani nakoniec nevydal. Na rapera už od začiatku milénia totižto dopadol tieň slávy, čo sa odzrkadlilo aj na jeho problémoch so zákonom.

Za hranicami zákona

Obvinenie zo šoférovania pod vplyvom alkoholu,  ublíženie na zdraví, nelegálne ozbrojovanie alebo týranie zvierat. Vďaka týmto deliktom strávil viac ako rok za mrežami. Sám vraví, že má v sebe skrytého diabla, ktorý občas vylezie na povrch. Dokonca mu lekári pred ôsmimi rokmi aj diagnostikovali rozdvojenú osobnosť. Minulý rok čelil obvineniu z daňových podvodov a začiatkom tohto roka už opäť stál pred súdom za prechovávanie drog.

Tento „bad ass“  však začal znova koncertovať a objavujú sa informácie, že by mohol naštartovať jubilejné turné. Kontroverzný interpret však neustále prekvapuje výbuchmi hnevu a očividnými prejavmi psychickej nerovnováhy. I to je paradoxne asi jeden z dôvodov prečo jeho texty a vystúpenia strhnú toľko divákov.

Zbankrotovaný herec

Slovenský divák Simmonsa určite pozná aj z jeho účinkovania v akčných filmoch Rómeo musí zomrieť, Lovec policajtov či Kolíska do hrobu. I napriek tomu, že sa nestratil ani po boku Jeta Liho či Stevena Seagala, po finančnej stránke mu to nijak nepomohlo. Pred piatimi rokmi totiž vyhlásil osobný bankrot.

foto: wikipedia