Pre brušné svalstvo platí dvojnásobne v porovnaní s ostatnými svalmi, že ho budejete (alebo nebudujete) najmä v kuchyni. Samozrejme je potrebné na sixpacku aj poriadne a vytrvalo zamakať, ale dajte si pozor na niektoré potraviny. A rovnako vám poradíme, ktoré potraviny sú, na druhej strane, pre tvorbu sixpacku ako stvorené.

Biele

Biela ryža, biele pečivo, biele cestoviny – v jednoduchosti všetko, čo je „biele“, je pre vaše brušné svalstvo neprospešné. Rovnako je vhodné sa vyhnúť zemiakom, najmä v ich vysmaženom stave, teda čipsom, prípadne ich obľúbenej alternatíve v kinách – nachos.

Zdroj: Shutterstock.com

Sýtené nápoje

Zabudnite na všetky tie presladené nápoje – Coca Cola, Fanta, Pepsi, Sprite, Red Bull, atď. Aj tie, ktoré sú označené ako „zero calories“ ukrývajú v sebe náhradné sladidlá, ktoré sú ideálne pre tvorbu brušného tuku. Jedna zo zahraničných štúdií preukázala, že ľudia, ktorí nepijú sladené nápoje, sú 3-násobne menej náchylnejší na tvorbu brušného tuku. Treba sa taktiež vyvarovať polotovarom (áno, chce to viac času stráviť v kuchyni), údeninám a teraz prevakepnie… alkoholu.

Zdroj: Shutterstock.com

Nekonzumejte menej, ale správnejšie

Neznižujte príjem potravín, ale zamerajte sa na zvýšenie príjmu proteínov, ktoré sú základom zdravej svalovej hmoty a zároveň vás udržia dlhšie sýtymi. Zároveň je tu väčšia šanca, že budete efektívnejšie spalovať  telesný tuk. Cieľom je samozrejme spáliť viac kalórií, ako ich denne príjmete. Orientujte sa na zeleninu – je zdravá a ponúka minimálny prísun kalórií. Doma varte na olivovom oleji, múku nahraďte špaldovou, na raňajky si dajte ovsené vločky a zamerajte sa na čerstvé ovocie, ideálne od domácich farmárov.

Raňajky a olovrant sú základ

Zdravé sacharidy by mali byť vašim každodenným, teda každoranným kamarátom – celozrnné pečivo, vločky, kvalitný biely jogurt, čerstvé ovocie. Ak máte problém do seba ráno niečo dostať, skúste kvalitné proteínové nápoje. Olovrant nikdy nevynechajte, pomôže vám neprejedať sa na večer. Tuniak, zelenina, prípadne vlašské orechy. Ak sa neviete zbaviť večerných chutí, skúste ich nahradiť kvalitným kurčaťom, šalátom či rôznymi tvarohmi s príchuťou.

Zdroj: Shutterstock.com