Tichá reštaurácia

V Brooklyne na Greenpoint nájdete netradičnú reštauráciu, ktorá vyžaduje od svojich návštevníkov, aby jedli v tichosti. Majiteľ Nicholas Nauman prišiel s týmto nápadom po tom, ako strávil istý čas v budhistickom kláštore v Indii.

Tichá večera sa koná raz do mesiaca, no medzi zákazníkmi je veľmi obľúbená. Niekoľko dní vopred je reštaurácia celá rezervovaná.


Foto: oddee.com

Reštaurácia s naháčmi

Raz za mesiac si v jednej z reštaurácii na Manhattane môžte vychutnať večeru v evinom rúchu. Nudistický aktivista John. J. Ordover prišiel s netradičným nápadom, hostia sa pri vstupe do reštaurácie musia vyzliecť a tak si vychutnať výbornú kuchyňu.

Hostia si so sebou musia z hygienických dôvodov priniesť niečo na sedenie, ako napríklad uterák alebo náročné ženy hodvábnu šatku. Zamestnanci musia kvôli zdravotným predpisom zostať oblečení.


Foto: oddee.com

Reštaurácia s drzým personálom

Dick´s Last Resort je malý bar spolu s reštauráciou v Spojených štátoch, ktorý je známy kvôli svojmu úmyselne nepríjemnému personálu. Návštevníci musia mať na sebe podbradníky pre dospelých a veľké ručne vyrobené papierové klobúky.

Na stoloch servítky nenájdete a ani žiadne obrusy. Napriek tomu, že má táto reštaurácia v podstate zlú povesť, o zákazníkov nemá núdzu.  


Foto: oddee.com

Alenka v ríši divov

V Japonsku nájdete sieť reštaurácií, ktoré sú inšpirované slávnym románom Alenka v ríši divov od Lewisa Carrolla. Interiér reštaurácie je navrhnutý vo fantasy štýle a čašníčky sú oblečené ako hlavná postava z románu.

Po vstupe do reštaurácie budete mať pocit, akoby ste vstúpili do králičej nory, kde sa podávajú chutné, no zároveň roztomilé pokrmy.


Foto: oddee.com

Stolovanie s mŕtvymi

V Ahmedabade nájdete reštauráciu, ktorá je postavená na mieste starého cintorína. Okolo stolov je niekoľko rakiev a zvyšky moslimského cintorína. Toto miesto si získalo pupularitu aj medzi mladými, no aj staršími ľuďmi.

Okolo dvanásť rakiev nájdete v reštaurácii, ktoré sú obkolesené železnými plotmi. Každé ráno čašníci strávia nejaký čas staraním sa o hroby a zdobia ich čerstvými kvetmi.

 
Foto: oddee.com

Spievajúca reštaurácia

Bel Canto mieša divadelné predstavenie s gastronómiou. Jedinečná kombinácia talentovaného klavíristu a odborne vyškolených operných spevákov robí večer v Bel Canto úžasným zážitkom. 

V pravidelných intervaloch počas večera spievajú štyria umelci medzi stolmi operné piesne. Túto reštauráciu nájdete v Paríži ale aj v Londýne, nakoľko má dve pobočky. 


Foto: oddee.com

Stravovanie na útese

Fangwenk reštaurácia v provincii Chu-pej v Číne sa nachádza v blízkosti jaskyne Sanyo, ktorá je vychytenou turistickou atrakciou. Na útese nájdete aj útulnú reštauráciu, kde je vychutnávanie si jedla, spojené s dávkou adrenalínu.

Niekoľko stolov je vysunutých z útesu do vzduchu odkiaľ máte krásny výhľad. Zbytok reštaurácie je vo vnútri jaskyne, kde sa určite oplatí najesť sa.


Foto: oddee.com

Stôl pre jedného

Netradičnú reštauráciu pre osamelých ľudí nájdete v Amsterdame. Iniciátorom a dizajnérom je Marina van Goor, ktorá chce prelomiť predsudok, že človek nemôže ísť sám na večeru. 


Foto: oddee.com

Reštaurácia s najdlhším poradovníkom

V reštaurácii Chef Damon Baehrel sa svojho miesta len tak nedočkáte. Poradovník na večeru v tejto reštaurácii je plný na päť rokov. Obľúbenú reštauráciu nájdete v suteréne jedného z domov v New Yorku.

Všetky zložky v menu sú ručne dopestované na farme vrátane múky či oleja. Zmestí sa tam okolo 20 ľudí a musia prísť v presne stanovenú hodinu, aby si päť hodín mohli vychutnávať jedinečné kulinárske pokrmy. 


Foto: oddee.com

Rebríček reštaurácii zostavil portál oddee.com.