Alkohol nám všeobecne poškodzuje zdravie. To, že človek dosiahol podľa dátumu narodenia dospelosť ešte z neho nerobí odolného jedinca, ktorý do seba môže obracať jeden pohárik za druhým. Už len kvôli zvýšenému riziku rôznych foriem rakoviny si to treba rozmyslieť. Ale od určitého veku je sporadická konzumácia alkoholu považovaná za priaznivú.
Až po päťdesiatke?
Vtedy je podľa vedcov z Bostonu ten správny čas, kedy má víno pre naše telo priaznivé účinky. Hlavne čo sa týka zdravia srdca a ciev. Občasné decentné popíjanie tak môže starším konzumentom dokonca predlžiť život. Striedmosť je dobrou prevenciou proti demencii, cukrovke či rednutiu kostí. Nadmerné popíjanie naopak riziko týchto ochorení zvyšuje. Na záver už len stačí podotknúť, že čím neskôr s alkoholom začneme, tým lepšie. To, čo nám v mladom veku škodí, má v tom staršom skôr pozitívne účinky.
Foto: pixabay.com
Pri pohári vína ešte ostaneme:
Červené víno podľa vedcov simuluje cvičebný proces
Wine Gun, originálny otvárak na víno
Staňte sa profíkom: Ako správne piť víno?