Pomaly upadajúca séria akčnej RPG hry God of War potrebovala nový vietor. Hlavný (anti)hrdina Kratos už má za sebou „vymlátenie“ celého gréckeho božstva a pokojne si nažíva so svojím synom a manželkou v ústraní.

Boh vojny a mrazivý sever

Čo by to ale bol za boh vojny, keby vznikla zámienka, aby zarastený bojovník obrúsil sekeru a vydal sa na púť plnú zlosti a krvi? Tentoraz však nejde o pomstu, ale po smrti Kratosovej manželky sa so synom vydáva splniť jej posledné prianie. Nechcela nič menšie, ako rozprášiť jej popol z najvyššej hory sveta. To Kratosa dostane do sveta severských bohov a príšer spolu s vlastnou ratolesťou ozbrojenou lukom a šípom.

A práve stále vyvíjajúci sa vzťah otca a syna je jedna z mnohých ozdôb tejto hry. Vášho malého udatného potomka síce ovláda len umelá inteligencia, no na takej úrovni, že sa s vaším postupom výborne dopĺňa.

Dokonalá atmosféra

Príšery, obrov a rôznych iných nepriateľov sekáte svojou nabrúsenou sekerou a postupne si zdokonaľujete svoje schopnosti. Tých je naozaj neúrekom. Od špeciálnych útokov až po formu brnenia a obrany. Všetko ide ruka v ruke aj s rozvíjajúcim sa príbehom, stretávate bytosti zo severských mytológií a okrem masakrovania stále viac dotierajúcich monštier v súbojoch berúcich dych riešite aj niekoľko logických rébusov. Veľa bonusových predmetov a skrýš je spočiatku neprístupných, aby ste sa k nim časom po zvýšení svojich schopností mohli dostať.

Majitelia konzol sa dočkali a konečne môžu obdivovať nádherné grafické a herné spracovanie fantasy sveta. Ak ešte s kúpou tejto skvelej hry váhate pozrite sa na video z hrania od našich českých susedov. Aj s vtipným komentárom ako bonus.

Titulné foto: godofwar.playstation.com

 

GOD OF WAR

Žáner: akčná RPG rúbačka

Vývojári: Santa Monica Studio

Platforma: PS4

Video : Agraelovo Let’s Play Šílenství