Očakávaná hra sa už dlhšiu dobu prezentovala  v podobe predbežného prístupu (Early Access) a následne sa strhlo šialenstvo. Aj teraz niekoľko mesiacov po oficiálnom  vydaní sa ľudia od skúmania podmorských mimozemských krás jednoducho neodtrhnú a pokračujú v bádaní.

Astronaut na dne mimozemského mora

V hre predstavujete astronauta, ktorý stroskotá na neznámej planéte. Vďaka záchrannej kapsule sa dostanete z gigantickej vesmírnej lode a skončíte s ňou v útrobách nekonečného oceánu. Je to planéta plná vody? Ako tu prežijem? A som tu jediný človek? To sú otázky, ktorými sa od začiatku až do konca tejto originálnej hry budete zaoberať.

Morské hlbiny na pohľadanie

Musíte presúkavať podmorský svet plný dravých rýb, ale aj zvláštnych zdrojov energie či potravy.

Vyrábate nové nástroje na lepší prieskum, obranu alebo hľadáte alternatívny zdroj pohonu pre vašu kapsulu. Americkí vývojári z Unknown Worlds Entertainment vám ponúkli doslova celý nový sci-fi svet ako na dlani.

Zažijete radosť z jeho odhaľovania a budete sa kochať prekrásnym grafickým spracovaním mimozemskej fauny a flóry. Postupne si aj odpovedáte na otázky, ktoré vás trápia od stroskotania vašej lode. Príbeh sa teda odhaľuje krôčik za krokom, tým najprirodzenejším spôsobom. No odhaľovať vám jednotlivé kontúry herného scenára by bola svätokrádež.

Menšie chybičky si ani nevšimnete

Samozrejme, každá nová hra s otvoreným svetom sa nevyhne technickým nedostatkom v podobe chybných textúr a podobne. Nebudete mať ale čas si ich vôbec všímať. Raz budete zápasiť s obrovskou chobotnicou, inokedy prijímať signály od ďalších stroskotancov alebo pátrať medzi troskami dávno zaniknutej civilizácie po užitočných nástrojoch.

Subnautica jednoducho ponúka možnosť bádania a tvorby vlastného príbehu tak, ako to dokáže máloktorá iná hra. Do tohto podmorského sveta sa budete vždy radi vracať!

Foto: E3 2017

Subnautica

Minimálne požiadavky:

Intel Haswell 2 cores/4 threads @ 2.5Ghz alebo ekvivalent

RAM: 4 GB

GPU: Intel HD 4600

DX: Verzia 11

OS: Windows Vista SP2 alebo novšie, 64-bit http://systemreqs.com/cz/

Disk: 20 GB voľného miesta

Mohlo by vás zaujímať:

Zajhrajte sa na železničného magnáta