Hra z dielne Kalypso Media je už na svetle sveta nejaký ten mesiac, no stále vzbudzuje množstvo vášní aj u ľudí, ktorí nezapínajú počítač pre radosť z hrania. Je trvácna, graficky nenáročná a nainštalovať si ju pokojne môžete aj do menej výkonných notebookov.

Ocitnete sa v období 30. rokov 19. storočia na východnom pobreží Nového sveta. Spájať v Amerike železničnou trasou východné a západné pobrežie bola vtedy úloha definujúca rozmach vtedajšej modernej doby.

Railway Empire chytí a nepustí

Veď stačí len zabŕdnuť do histórie a pozrieť si prvé projekty železníc v Kalifornii, neúnosné pracovné podmienky, vzbury zamestnancov, prvé nebezpečné razenia železničných tunelov a podobne. V Railway Empire vstupujete presne do takejto atmosféry a ako šéf novej dopravnej spoločnosti sa pripravujete na budovanie veľkého železničného uzla.

Na začiatku si môžete vybrať, či rovno začnete príbehovú kampaň alebo si len vyberiete režim, kde si bezcieľne budujete svoje železničné impérium. Príbeh vás umne povedie, akým spôsobom stavať trať, na čo si dávať pri budovaní pozor a ako vytvoriť trasu pre vlaky, ktoré majú brázdiť aj po členitej kopcovitej krajine.

Chlapská radosť z vláčikov

Musíte byť opatrnejší pri spotrebe financií a taktiež napríklad aj správne rozmiestňovať signalizačné zariadenia. Občas vás síce príbeh bude držať za ručičku a nedovolí vám ísť do rizika. To môže, samozrejme, prekážať hardcore hráčom, ktorí napríklad v sérii SimCity radi hasili neustále krízy a následky katastrof.

Railway Empire je hra pre milovníkov železníc a nie tak pre vyznávačov ťažších a rozmanitejších budovateľských stratégií. Veď kde zažijete takú radosť z nových, rýchlejších a výkonnejších parných mašiniek ako tu? Kde máte možnosť preháňať ich po vlastnej trati?

Titulná foto: E3 2017

Railway Empire

(Kalypso Media, Gaming Minds Studios)

Minimálne požiadavky

  • 64-bit Windows 7 SP1 / 8.1 / 10
  • Intel Core i5 750 @ 2.6 GHz / AMD Phenom II X4 @ 3.2 GHz
  • 4 GB RAM
  • 7 GB HDD
  • 2 GB grafická karta NVIDIA GeForce GTX 460 / AMD Radeon HD5870
  • DirectX kompatibilná zvuková karta
  • DirectX 11