Zápas storočia – tak označovali všetci marketingoví mágiovia boxerský súboj Mayweather vs McGregor. Zápas bol kontroverzný, ale pri pohľade na tie čiastky, ktoré zarobili jednotliví aktéri, padne sánka mnohým.

„I’m gonna make a $hit t$n of money“…

…povedal Mayweather pred zápasom a mal pravdu. Nevadská atletická komisia potvrdila, že Mayweather si odnesie zo zápasu minimálne 100 miliónov dolárov, McGregor aj za prehru 30 miliónov. To však nie je zďaleka všetko. Ďalších 700 miliónov dolárov bolo v hre za práva na vysielanie zápasu a tzv. pay-per-view poplatky. Síce sa nikdy nedozvieme, koľko percent si jednotliví aktéri v zmluvách dohodli, hovorí sa však o celkovom zárobku 300 miliónov dolárov pre Mayweathera a 70 miliónov pre McGregora.


Za sekundu zarobil toľko, čo priemerný človek za celý život

Ak by to bola pravda, tak Mayweather zarobil za každú sekundu tohto zápasu viac, ako priemerný človek zarobí za celý svoj život. Zápas trval presne 1685 sekúnd, takže Mayweather zhrabol 178 401 dolárov za každú sekundu v ringu. Wow! A na to, že pre McGregora to bol jeho prvý profi zápas v boxe, to s jeho zárobkom nie je vôbec zlé, čo poviete? Na zdravie: