POTREBUJEME
□ 4 ks bagetiek
□ 4 ks zaúdenej klobásy
□ 200 g balkánskeho syru
□ 2-3 veľké paradajky
□ 1 uhorku
□ 1 žltú papriku
□ 2 stredne veľké šalotky
□ 2 pl čierných olív
MEDOVO-KÔPROVÝ DRESING
□ pol hrnčeka dijonskej horčice
□ 2 pl kôpru
□ 1 čl vínneho octu
□ 1 čl medu
□ 100 ml olivového oleja
POSTUP
Dijonskú horčicu zmiešame s nadrobno nasekaným kôprom, pridáme vínny ocot a med a dobre premiešame. Do zmesi postupne zašľaháme olivový olej podľa potreby. Pripravený dresing necháme chvíľu odpočívať, aby sa chute prepojili. Paradajky, uhorku, papriku, šalotky a olivy nakrájame na malé kocky, vložíme do misy, zalejeme pripraveným dressingom a dobre premiešame. Bagetku rozrežeme, a zvnútra ogrilujeme a naplníme pripraveným šalátom. Zaúdenú klobásu z oboch strán ogrilujeme, vložíme do pripravenej bagetky a posypeme nastrúhaným balkánskym syrom.