Break.sk
  • Lifestyle
  • Zaujímavosti
  • Autá
  • Šport
  • Cestovanie
  • Gastro
  • Techno
No Result
View All Result
  • Lifestyle
  • Zaujímavosti
  • Autá
  • Šport
  • Cestovanie
  • Gastro
  • Techno
No Result
View All Result
Break.sk
No Result
View All Result
Domov Gastro

Reštaurácia Contraban by Wittmore hotel: Emócie na tanieri

Reštaurácia Contraban by Wittmore hotel: Emócie na tanieri

Vstup do hotela je povolený len dospelým. Reštauračné menu ponúka lahodnú stredomorskú kuchyňu, inšpirovanú susedným Francúzskom.

Tiché prostredie
Exkluzívny hotel je ukrytý v tichých a malebných uličkách v jednej z najstarších štvrtí Barcelony. Aj napriek tomu, že reštaurácia Contraban sídli v nenápadnej ulici, je pre okoloidúcich gurmánov dostatočne viditeľná. Elegantný a luxusný interiér reštaurácie, ktorá sa nachádza na prízemí, vytvorí príjemný dojem hneď pri vstupe. Reštaurácia je síce dušou hotela, no výnimočné je aj miesto na jeho streche, odkiaľ je skvelý výhľad na staré mesto a historickú katedrálu.

Foto: Contraban

Výnimočný koncept
Zaujímavé pokrmy sú netradičné tým, že každý z nich je spojený s určitou emóciou alebo náladou. Netrpezlivosť, sloboda, prekvapenie, vzrušenie, frustrácia či nostalgia, každý z pocitov sa odráža v určitom jedle z ponuky. Kreatívny šéfkuchár Alain Guiard stojí za zaujímavým gastronomickým konceptom servírovania a kombinovania jedál. Odvážne menu Contrabanu je inšpirované všetkými týmito emóciami, ktoré vznikajú počas tvorivého procesu, a preto sú jedlá rozdelené do sekcií.

Foto: Contraban

Emócie na tanieri
„Netrpezlivosť“ je reprezentovaná výberom jedál, ktoré sa dajú pomerne rýchlo naservírovať i skonzumovať. Takými sú remeselné údeniny, bravčové šúlance s pistáciami, bravčový bôčik alebo zeleninové crudités s hummusom a tahini omáčkou.

„Sloboda“ sa spája s občerstvením, ktoré je možné zjesť kedykoľvek. Napríklad sendvič s hovädzím chvostom a olivovo-smotanovým syrom, brioche s pikantnou paradajkou, ricottou, feniklom a klobásou chorizo.

„Prekvapenie“ súvisí s nečakanými receptami, ako je Rossini steak alebo červený tuniak.

„Kreatívne vzrušenie“ je jedlo kombinované s rôznymi prísadami – červenou repou, čiernou repou, čiernou hľuzovkou alebo kvetinové a bylinkové carpaccio.

„Frustrácia“, teda cvikla varená v hlinennej kruste je podávaná so smotanovým syrom a hľuzovkovou omáčkou. Vyžaduje si zásah čašníka, ktorý konzumáciu preruší.

„Nostalgia“ svojimi jedlami evokuje spomienky na detstvo. Vyvolajú ich pečené cannelloni s foie gras a kardinálske makaróny s parmezánovým bešamelom.

Mohlo by vám zachutiť:

Belgický reštauračný klenot: La Villa Lorraine
Sketch: Ikonická reštaurácia v srdci Londýna
Luxusná a inovatívna reštaurácia zo zasneženého Dánska: Noma

Aktuálne číslo

Najčítanejšie

  • Ako semeno prospieva ženskej duši… prehltnúť či vypľuť?

    Ako semeno prospieva ženskej duši… prehltnúť či vypľuť?

    0 zdieľaní
    Share 0 Tweet 0
  • (Ne)bezpečné lipómy: Do akej miery je tuková hrčka nebezpečná?

    0 zdieľaní
    Share 0 Tweet 0
  • Fascinujúce fakty o kravách, ktoré vás možno prekvapia

    0 zdieľaní
    Share 0 Tweet 0
  • Sexturizmus: Kde si môžete skvele užiť, čo telo ráči?

    0 zdieľaní
    Share 0 Tweet 0
  • Ako dlho trvá ideálny sex?

    0 zdieľaní
    Share 0 Tweet 0

Partneri

logo Žilinský Večerník
logo Publishing House
logo Nový Čas Nedeľa
Facebook Pagelike Widget
Break.sk

BREAK © 2024 PUBLISHING HOUSE, a. s.

Užitočné odkazy

  • Inzercia
  • Cenník
  • Etický kódex
  • Štatút
  • Predplatné

Sociálne médiá

No Result
View All Result
  • Lifestyle
  • Zaujímavosti
  • Autá
  • Šport
  • Cestovanie
  • Gastro
  • Techno

BREAK © 2024 PUBLISHING HOUSE, a. s.