Určite vám  nemusíme predstavovať hororové klasiky ako Texaský masaker motorovou pílou či Exorcista. Okrem toho, že sa jedná o skvelé horory najzaujímavejšie na nich je skutočnosť, že sú obidva inšpirované skutočnými udalosťami. V prvom menovanom príbeh odľahlej usadlosti a milovníkov motorovej píly a ľudského mäsa odkazuje na reálny život delikventa Edwarda Geina. Nehrala tu ale prím motorová píla. Edward žil pod psychickým a fyzickým nátlakom svojej matky. Chodieval do cintorína vykrádať hroby a mal úchylku si ich „obliekať“. Bol obvinení z kanibalizmu, no nakoniec mu ho nedokázali.

Horory v priamom prenose

Možno ešte neuveriteľnejšie bude znieť príbeh, ktorý inšpiroval tvorcov kultového filmu Exorcista z roku 1973.  Išlo o trinásťročného chlapca ktorého podľa svedkov aj z radov kňazov posadol diabol. Hovorili dokonca o tom, že neďaleko chlapcovej postele sa vznášali veci, triasol sa obraz Ježiša Krista a jeden kňaz dokonca vravel o tom, že chlapec mal na tele vyryté slová peklo a ZLO.

Prekliate natáčania

Podľa skutočnej udalosti sa odohrával aj relatívne nový horor V zajatí démonov.  Zaujímavé ale je že hororová atmosféra neopustila ani natáčanie. Herečka Vera Farmiga si na obrazovke svojho počítača našla stopy po obrovských pazúroch, dokonca pes režiséra Jamesa Wana sa na pľace správal veľmi čudne. Stále štekal do prázdna a neprirodzene vzlykal a zavíjal.

Temná a hororová atmosféra počas natáčania nie je žiadna novinka, ale najviac asi poznačila film Poltergiest z roku 1982.  Alebo skôr tých čo ho natáčali. Vravelo sa že film je prekliaty, kvôli tomu, že filmári používali ako rekvizity reálne kostry, lebo napodobeniny boli že vraj príliš drahé. Herečka Heather O’Rourke zomrela pre chybu lekára, ktorý jej zdravotný stav zle diagnostikoval a Dominique Dunne zavraždil jej priateľ.  Podľa skutočnej udalosti sa natáčalo ale viacero hororov , niektoré z nich mali taktiež aj podivné príbehy z natáčania. Počuli ste o nejakom aj vy? Pokojne nám napíšte na náš facebook.

Titulné foto: pixabay

Mohlo by vás zaujímať:

Terminátor zažije reštart