Už tieto letné mesiace sa do našich počítačov a konzol dostane videohra Jurrasic World Evolution. Najnovšie nás novinkami a možnosťami spravovať vlastný prehistorický park sprevádza Ian Malcolm v podaní Jeffa Goldbluma.  Atmosféru z vás budú stierať ručníkom.

Jurský park a jeho ikona

Známy cynický matematik vás bude sprevádzať aj v samotnej hre a pripomínať vám neustále, že s matkou prírodou je neradno sa zahrávať. Každopádne prepojenie filmového a herného sveta na vás bude sršať z každého kroku. Nadaní vývojári z Frontier Developments už dokázali vo videohre Planet Coaster, že budovateľská stratégia vie strhnúť rovnaké davy ako oveľa masovejšie žánre.

Niekoľko prezentačných videí z hrania však Jurský park predstavujú omnoho menej „budovateľsky“ a viac otvorene bežným hráčom.  Vo vašom parku budú všetky známe i menej známejšie druhy. Nebude chýbať Triceratops, Apatosaurus, raptori i kráľ carnosaurov Tyrannosaurus Rex. Ale pravdepodobne si budete môcť skrížiť nové druhy sauropodov či mäsožravcov, ako tomu bolo v poslednom filmovom pokračovaní.

Bezpečnosť nadovšetko

Nie je ešte presne jasná herná schéma, ale tvorcovia hry odhalili, že si nebudete musieť na začiatku vybrať vlastnú cestu ako spravovať park,  môžete ich navzájom prelínať.  Môžete sa teda starať o zábavu v parku, bezpečnosť alebo sa sústrediť hlavne na vývoj a klonovanie nových prehistorických zvierat.  Musíte jednoducho bojovať o investorov a to sa dá jedine spojením všetkých týchto troch atribútov. Najmä ale zaistenie bezpečnosti pri nových a nebezpečných druhov dinosauroch bude veľmi zložité.

Pracovať budete na jednom z piatich ostrovov súostrovia Muertes, medzi ktorými nájdete aj filmový Isla Nublar. budete riešiť možnosť výberov dinosaurov do jednotlivých zón, veľkosti výbehov, možnosti kŕmenia „atrakcií“ a najmä trasy a výhľady pre jednotlivých návštevníkov.

Presný dátum vydania Jurrasic World Evolution na PC, PlayStation 4 a Xbox One ešte nie je jasný, ale očakáva sa súbežne s predstavením filmového pokračovania Jurský Svet: Zánik ríše.  Tešíte sa na zodpovednosť, pri ktorej mnohí pred vami zlyhali?

Titulné foto: E3 2017