Extrémni iluzionisti sú opäť v kurze. Dokonca aj po tom, ako sa David Copperfield prepolil cirkulárkou alebo sa oslobodil z pút nad hrozivou priepasťou, sa zdalo, že už nik na podobné extrémne kúzelnícke predstavenie nebude mať chuť. Najmä keď sa Davidovi udiala nočná mora každého iluzionistu.

Prezradili sa jeho triky. Ako teda ohúriť ľudí, ktorí už vedia tajomstvá mága všetkých mágov? Mnohí z nich to stále dokážu, dokonca i sám David Copperfield, stále ohurujúci ľudí v Las Vegas. Ale aj on musel svoje umenie posunúť na iný level.

Extrémni iluzionisti kráčajú za Davidom

Na to, aby sa pred vami zhmotnila predstava extrémneho iluzionistu, musíte naraziť na iného Davida. David Blaine je ten, ktorý extrémne triky povýšil do nového rozmeru. Doteraz plní novinové titulky, a to i napriek tomu, že sa mu niektoré z nich nepodarili podľa jeho očakávania.

Blaine je ale šoumen, ktorý sa považuje za pouličného iluzionistu, no nebojí sa riskovať a posúvať hranice svojich vystúpení niekedy až do absurdných výšin. Dokazuje to obyčajným ľuďom aj mnohým celebritám.

Extrémni iluzionisti

David Blaine Foto: Facebook.

Stačí sa pozrieť na vyplašené tváre Davida Beckhama a jeho syna, keď Blaineovi vyskočili z úst dve živé ropuchy. Nestačí? Tak čo keby Blaineovu prepichnutú ruku drvičom na ľad preskúmal doktor pod röntgenom? „To nie je možné. Mám jediné vysvetlenie. Tento človek jednoducho nemá v žilách krv,“ povedal po preskúmaní Davidovej dlane skúsený doktor Ronald Ruden.

Šialený mág Angel

Blaine však vo svete extrémnych ilúzií nesvieti sám a má veľmi hviezdnu konkurenciu. Je ním najmä Criss Angel. Tento už 49-ročný kúzelník, spočiatku tiež uchvacoval svojimi šikovnými rukami a pouličnou mágiou okoloidúcich, aby sa rovnako ako Blaine stal kúzelníkom posúvajúcim hranice extrémnych ilúzií. Veď tento človek ležiaci na sklenených črepoch sa nechal prejsť valcom!

Ľudia vystúpenia tohto„magického šialenca“ milujú, pretože si uvedomujú riziko toho, o čo sa ich obľúbenec snaží. Mnoho divákov si už počas samotného triku, ktorého sú svedkami, myslí, že sa niečo zvrtlo. Stačí si pozrieť Angelov trik z rozrezaním cirkulárkou. Jedna diváčka ho držala za nohy, druhá za ruky a veľký kotúčový kolos mága onedlho rozpolil. Žiadna krv netiekla, ale kúzelník pôsobil, akoby prežíval ukrutnú bolesť.

 

 

Mohlo by vás zaujímať:

Hollywoodsky kaskadér z Piešťan