Zmena prostredia nie je to jediné čo nás v novom diely čaká. Predovšetkým sa prvý raz pozrieme do Egypta a po stredovekých reáliách z predchádzajúcich sérii sa dostaneme do obdobia 49 rokov pred naším letopočtom.

Prvý assasín

Prvé hrateľné ukážky pritom dokázali nadchnúť aj v zmene hrateľnosti.  Nebudete len bezhlavo skákať po Egyptských budovách, ale napríklad sa po zadku spustíte z vrcholu pyramídy. V Origins sa zhostíte role Bayeka, posledného príslušníka tradičnej skupiny egyptských ochrancov zákona. Práve tento hrdina by mal stáť u zrodenia celého klanu assasínov. Pyramídy v Gíze sú prekrásne a prechádzať si ich môžete aj na svojej ťave.

Skúmanie a skrývanie

Prví hráči, ktorí okúsili hrateľnú ukážku tejto hry si však pochvaľovali vedľajšie úlohy. Môžete napríklad zastaviť neďaleko malej dedinky a tam začať vedľajšiu úlohu, v ktorej naháňate zlodeja. Pri tom všetkom zistíte, že sa niečo zmenilo a s hrdinom prežívate nové strhujúce dobrodružstvo. Odpratávate kamene zo zatarasenej cesty, skrývate sa pred piesočnou búrkou,  alebo preskúmavate útroby pyramíd, ktoré sú jedno veľké bludisko.

Na podobné herné zážitky si ale budete musieť počkať do 27. októbra, kedy má hra oficiálne vyjsť na PC, PlayStation 4 a Xbox One.