Christian sa v živote živil kadečím. Pracoval na nakrúcaní filmov o snowbordovaní, v nonstope, cestoval po Európe a varil originálne pochúťky svojim priateľom. Svoje jedlá a ich prípravu si aj nakrúcal a rozposielal na rôzne sociálne siete. Tak si ho všimol aj svetoznámy kuchár Jamie Oliver, ktorý mu dal priestor na svojom kanáli FoodTube.
DJ BBQ je originál, ktorý sa nezaoberá moderným grilovaním na plyne alebo elektrine. Zostáva u starého dobrého uhlia. Ako píše vo svojej kuchárskej knihe BBQ kuchárka, drevené uhlie je súčasťou príbehu a varenie na ňom získava ešte primitívnejšiu, drsnejšiu príchuť.
Viac príbehov o hľadaní Grilltopie a rôzne zaujímavé recepty s DJ BBQ nájdete na https://www.youtube.com/watch?v=GCq7HeXWYnI
Baklažánový BABA GANOUSH
6 – 8 porcií
ingrediencie:
2 veľké baklažány
4 strúčiky cesnaku
šťava z ½ polovice citróna
4 polievkové lyžice omáčky Hellmann’s American BBQ
Soľ, korenie
Postup prípravy:
1. Baklažány umyjeme a šupku popicháme zo všetkých strán vidličkou. Oba baklažány a cesnak položíme priamo na rozpálený gril, ktorý by mal mať teplotu okolo 250 °C.
2. Pečieme na grile zhruba 30 minút, kým šupka nie je miestami mierne pripálená a dužina výrazne mäkká.
3. Akonáhle sú baklažány vychladnuté, ihneď pokvapkáme šťavou z citróna. Zmiešame dužinu z baklažánov a ogrilované strúčiky cesnaku (môžete prepasírovať). Pridáme štyri lyžice omáčky Hellmann’sa American BBQ. Podľa chuti osolíme a okoreníme.