1. Ľadovec, ktorý zapríčinil najslávnejšiu lodnú katastrofu sa pohyboval na mieste katastrofy už v čase viac ako 1000 rokov pred Kristom.
2. Milton Hershey, známy majiteľ čokoládových tyčiniek, mal byť pôvodne na palube Titanicu. Na jeho šťastie si toto svoje rozhodnutie rozmyslel, nenastúpil na loď a zachránil si tým pravdepodobne život.
3. Šťastie v nešťastí mal šéfkuchár. Prežil vďaka vysokej hladine alkoholu, ktoré pred potopením lode skonzumoval. Alkohol zabezpečil to, že šéfkuchár mal vyššiu telesnú teplotu, ktorá ho ochránila pri potopení pred nebezpečným podchladením.
4. Kuriozitou je, že ak by kapitán vedel o ľadovci minimálne o 30 sekúnd skôr, loď by sa dokázala ľadovcu bez problémov vyhnúť.
5. Titanic mal 4 komíny. Funkčné však boli len 3, štvrtý slúžil čisto esteticko-dekoračnému účelu.
6. V histórii sa zaoceánsky parník kvôli ľadovcu potopil iba raz. A bol to práve Titanic.
7. Loď, ktorá sa nachádzala v ten deň v blízkosti katastrofy, bola oboznámená s nešťastím príliš neskoro na to, aby mohla prísť zachrániť cestujúcich a posádku.
8. Japonec, ktorý sa nachádzal na palube, bol po návrate do rodnej krajiny osočovaný a ponižovaný. Japonci mu nevedeli odpustiť to, že parník opustil a neprejavil sa ako hrdina, ktorý by na palube ostal a čelil osudu.
9. Jednou z chýb posádky bolo aj to, že tréning určený pre pasažierov ako sa správať v krízových situáciách bol zrušený. Veď prečo aj, keď Titanic bol všetkými označovaný za nepotopiteľnú loď.
10. Je všeobecne známe, že Titanic mal nedostatočnú kapacitu záchranných člnov. Čo sa však už nehovorí je fakt, že napriek tomu bola viac ako polovica záchranných člnov naplnená ledva z polovice.