Univerzálny 

Sound Blaster Roar 2 od Creative sa dá umiestniť vertikálne aj horizontálne, má integrovanú čítačku kariet a prehráva hudbu aj bez toho, aby bol spárovaný s ďalším zariadením. A keď ho už spárujete so smartfónom, vďaka zabudovanému mikrofónu s 360-stupňovým snímaním zvuku funguje aj ako univerzálne handsfree. A má aj funkciu integrovaného záznamníka na nahrávanie poznámok, prednášok, pracovných stretnutí a podobne. A aby sme nezabudli na to najdôležitejšie – spárovať sa dá cez bluetooth, NFC aj cez USB pomocou kábla. Zároveň funguje ako externá zvuková karta a dajú sa k nemu pripojiť naraz dve zariadenia. Stojí približne 160 eur.

Prežije všetko

Taký je Braven BRV-Pro. Má tesniaci kryt so špecifikáciou IPX7, takže sa dá ponoriť do hĺbky jedného metra na 30 minút, je odolný proti pádom a nárazom. Keďže sa predpokladá, že ho budete často používať aj tam, kde je problém s dobíjaním, má extra veľkú batériu, s ktorou dokáže prehrávať hudbu až 15 hodín. A môžete si k nemu dokúpiť aj solárny panel, ktorým ju v núdzi môžete nabíjať ďalej. Navyše ho možno použiť aj ako powerbanku pre mobil alebo pre tablet a po spárovaní s externým zariadením má dosah až 30 metrov! Jeho cena sa pohybuje tesne pod hranicou 200 eur.

Horúca novinka

Bang & Olufsen nepatrí k výrobcom, ktorí by to preháňali s uvádzaním nových modelov. Preto vždy ide o veľkú udalosť, čo platí aj pre uvedenie úplne nového kompaktného bezdrôtového reproduktora Beoplay A1. Ponúka 360-stupňový zvuk s veľkým frekvenčným rozsahom pri naozaj neveľkých rozmeroch, tvarovo aj veľkosťou je porovnateľný s hokejovým pukom. Zaujímavosťou na ňom je tlačidlo, ktorým ho automaticky pripojíte k poslednému zariadeniu a spustíte prehrávanie poslednej skladby. Stojí približne 240 eur.

Minimalistický

Ak vám ide nielen o kvalitu zvuku, ale aj o čistý a minimalistický vzhľad, mohol by vás zaujať bluetooth reproduktor od Sony s modelovým označením SRS-X55. Imidž však nie je jeho jedinou silnou stránkou – má zvuk porovnateľný s podstatne drahšími reproduktormi, jednoducho ho s ďalším zariadením spárujete aj cez NFC a má aj USB port, cez ktorý z neho môžete dobiť napríklad smartfón. Reprodukcia je vyvážená, ocenia ho najmä tí, čo preferujú silné a hlboké basy. Navyše, s cenou mierne pod 150 eur patrí k tým dostupnejším.

Pre hipsterov

Ako niekto veľmi príhodne poznamenal – Marshall Kilburn vyzerá, akoby ho niekto ukradol rovno z koncertu AC/DC. Váži 3 kilogramy, má 70 wattov a zaujme hlavne retro vzhľadom s mechanickým páčkovým vypínačom. V tele však skrýva moderné technológie, samozrejme, vrátane bluetooth. Nemá akumulátor, dobíja sa buď zo siete, alebo prostredníctvom štyroch trojvoltových batérií. S nimi vydrží pri polovičnej hlasitosti približne 20 hodín. Jeho cena sa pohybuje tesne nad 200 eur.

Apple-positive

Značky Beats by Dr. Dre a Apple už majú nejaký ten čas k sebe veľmi blízko. Neznamená to však, že dizajnový bezdrôtový reproduktor Beats Pill 2.0 nájdete len v špecializovaných Apple shopoch. Na rozdiel od ostatných ho kúpite v šiestich rôznych farbách – čiernej, bielej, červenej, modrej, ružovej a striebornej. Výbava je štandardná – zabudovaný akumulátor, mikrofón (takže môže fungovať ako handsfree) a nechýba ani 3,5 mm jack. Prostredníctvom smartfónovej aplikácie môžete prepojiť naraz dva a dostanete tak stereosústavu. Za tento kúsok dáte približne 160 eur.