Reštaurácia v absolútnom centre našej metropoly medzi Ventúrskou ulicou a Hlavným námestím. Na Zelenej ulici. Už chápete, prečo musí byť Budha zelený? Vraj sú majitelia Green Buddhu zaľúbení do thajskej kultúry, a tak sa ju do Bratislavy rozhodli preniesť aspoň na tanieri. Ba nie, všetky zmysly majú byť očarené. Vstúpme…
Hlavný hrdina, ako inak, v nadživotnej veľkosti, vás víta hneď oproti vchodu. Dobrotivo sa usmieva, pozýva hostí prichádzajúcich za thajskou kuchyňou zo zvedavosti, z dovolenkovej nostalgie alebo preto, lebo o novej thajskej reštaurácii sa hovorí. Usadia vás do ručne vyrobeného nábytku privezeného z Chang Mai, Bangkoku a z Indie.
Je to štýlové, všetko je tu štýlové, aj exotické vtáčiky v klietke pri dverách, prírodné materiály či starožitné relikvie zaváňajúce ďalekou exotickou kultúrou. Teda, filozofiou spojenia Východu a Západu, lebo o to tu ide…Halušky v jedálnom lístku nehľadajte, skôr krevety, homáre, hydinu, ryžové rezance, citrónovú trávu, kafírový list, limetky, karí, čili… po slovensky, iné je to, štípe to, kyslé je to, ale bohovské (presnejšie budhovské) je to…
Drahý špás? Pravdupovediac, obedové denné biznis menu pri vchode láka cenou 5,90 eura. Ale keď sa „rozšupnete“ à la carte, dožičíte si trebárs lososa v pyžame so šalátom salmon, prípadne krevetkovo-garnátové potešenie, alebo pečený chvostík z homára (34,90 eura), a thajské pivečko k tomu, Budha pri vchode priam žiari spokojnosťou…
Ale vy ste sa boli najesť u Green Buddhu, nezabúdajte. Aj modelkám od výmyslu sveta sa tu pri otváračke páčilo, aj pekne nagélovaným chlapcom, takisto serióznym biznismenom či zahraničným turistom.
Pravdaže, nevšedná reštaurácia, ešte nevšednejšie menu. K tomu detský kútik, vychovávateľka odbremeňujúca rodičov zaujatých rozbíjaním homárových pancierov, prípadne džezové duo v stredu, aby bolo aj veselo… Budha pri dverách sa znova zachechtal, ruku na to!
Viac sa dočítate v októbrovom čísle mesačníka Brejk.