„Najradšej robím predkrmy a dezerty. S hlavným jedlom už nie je taká zábava,“ tvrdí Jaroslav Žídek (36). Kuchár s „titulom“ executive chef Camouflage restaurant, Flowers restaurant & bar a Camouflage café & bar v bratislavskom Erdödyho paláci. Pôsobí to exkluzívne, ako jeho jedlá… Varil v pražských reštauráciách Kampa Park, Aqua restaurant, Barock restaurant a v pražskom i španielskom Pravda restaurant. Jarda mal aj túlavé topánky. S vareškou si to odskúšal vo Švédsku, Dánsku, Francúzsku, Taliansku… Vďaka svetaskúsenému kuchárovi vznikol v Camouflage restaurant projekt Svetoví kuchári. Dobrý nápad, v rámci ktorého Jaroslav Žídek pozýva najlepších kuchárov, držiteľov medzinárodných ocenení, aby predviedli svoje gurmánske umenie v Bratislave. Jeho osobnou iniciatívou sú aj Školy varenia. Ozaj, nemá vaša pani ambície naučiť sa „vepřo-knedlo“ a` la Žídek? „Som z kuchárskej rodiny, nebolo inej voľby,“ vraví. Jarda šéfuje tridsiatim štyrom kuchárom. Špičkoví svetoví kuchári, ktorých do Erdödyho paláca pozýva, sú vlastne jeho kamaráti. „Všetko, čo sa varešky týka, už bolo vlastne vymyslené, ide len o to, aby jedlá svojím aranžmánom dostali osobitý charakter.“ Je jasné, že Jarda vo svojom bratislavskom nóbl revíre môže dať jedlám punc absolutória.