O vinárskom komplexe Elesko sme nedávno písali ako o supermodernom vinárstve neďaleko Modry. Pohárik za pohárikom a je tu hlad. Víno tu povýši jedlo alebo je to naopak? V každom prípade na gastronomickej filozofii reštaurácie Elesko pracoval Jaroslav Žídek, český šéfkuchár ocenený v súťažiach Trend Top či Gurman Award. (Nemýlite sa, je to zároveň šéfkuchár v reštauráciách Flowers a Camouflage, čiže bratislavské gastro absolutórium).
Čo ponúka Elesko? Tradičná slovenská a česká kuchyňa, „obyčajné jedlá neobyčajne dobré“, tak znie motto. Skúste, páni, menu. Menšie porcie umne zostavené do veľkého kulinárskeho zážitku. Menu je zo šiestich chodov a ku každému, ako inak, vhodné víno z produkcie Elesko. Komentár someliera samozrejmosť, ste predsa v top podniku. Alebo by ste v Elesku chceli rodinnú oslavu či podnikovú akciu? Dohoda možná. Alebo chcete prísť len tak na obed? Stála klientela už existuje a vracia sa. Reštaurácia má kapacitu osemdesiat miest, terasa s prístreškom osemdesiat, kapacita pre eventy tristopäťdesiat miest. Nuž, Elesko… mega… top…
Ešte si neuvoľňujte opasky, prosím, ešte je tu možnosť prehliadnuť si galériu. Každých pár sekúnd sa mení aj nasvietenie barikových sudov a technologických zariadení vinárstva, ktoré čiastočne vidíte priamo z reštaurácie. A tam na vaše brušká číha jeleň, daniel, muflón, možno zubáč alebo pstruh, možno bryndzové pirohy zaliate skvelou Pálavou, božské pokrmy, parádne nazdobené. Tak poďte pod Karpaty, za kvalitou v našich podmienkach takmer už nevídanou…
Viac sa dočítate v novembrovom čísle mesačníka Brejk.