Break.sk
  • Lifestyle
  • Zaujímavosti
  • Autá
  • Šport
  • Cestovanie
  • Gastro
  • Techno
No Result
View All Result
  • Lifestyle
  • Zaujímavosti
  • Autá
  • Šport
  • Cestovanie
  • Gastro
  • Techno
No Result
View All Result
Break.sk
No Result
View All Result
Domov Gastro

Vychádzajúca francúzska hviezda: Reštaurácia AMBOS

Vychádzajúca francúzska hviezda: Reštaurácia AMBOS

Vznik konceptu
Názov Ambos v španielčine znamená „obaja“, ktorý sa chytľavo hodí k nedávno otvorenej reštaurácii v centre francúzskeho hlavného mesta. Spoločný výsledok talentovaného, zato pokorného a príjemného manželského páru Pierra Chometa a Cristiny Tejedy Chometa je úspešný vďaka hodnotným skúsenostiam oboch manželov. Pierre v minulosti pracoval ako šéfkuchár v reštaurácii známeho Arnauda Donckeleho La Pinéde a Cristine exkluzívne pracovala v kuchyni Buckinghamského paláca.

Foto: Ambos, sortiraparis.com

Atmosféra a interiér
Aj keď v Ambos vidieť aj cítiť výsledky z ciest a objavov z celého sveta, šéfkuchári sa naďalej držia jednou nohou vo francúzskej gastronómii. Keď vojdete dnu, uvidíte dve časti veľkej miestnosti, veľkú a vďaka rozmerným oknám presvetlenú miestnosť a ďalšiu miestnosť, vzadu oddelenú tehlami a trámom s výhľadom na otvorenú kuchyňu a pult, kde sú kuchári. Kamenné steny, moderný nábytok zo svetlého dreva a štylizované priemyselné svietniky sú podpisom majiteľov s minimalistickým štýlom. Ich príbeh vznikol počas ich inšpiratívnych ciest po svete od Španielska po Thajsko, odkiaľ manželia zozbierali nápady z medzinárodných kuchýň.

Foto: Ambos, sortiraparis.com

Ponuka
Menu je menšie, ale zato veľmi prepracované a originálne. Kulinárska cesta sa začína dvoma predjedlami predjedlami, ajepa je kukuričný chlieb z Venezuely s kuracím stehnom, reďkovkami a údeným avokádom, ktoré dodá jedlu lahodnú a krémovú chuť. Ďalšie predjedlo si obľúbia milovníci červeného mäsa, klobásový koláč z Thajska s klasickou pohánkovou plackou, citrónovou trávou, kefírovým limetkovým listom a domácou pikantnou omáčkou sriracha, ktorá prebudí chuťové poháriky každého. Krevetový tatarák s arašidmi v thajskom štýle s ryžovými rezancami premenené na toast podávaný s horúcim vývarom zoberie hostí aspoň chuťovo na cestu po Ázii. K hlavným jedlám patrí lahodné rizoto s karfiolom, ustricami a opraženými krutónmi a ozdobené jodidovanou penou, zmyselná kombinácia tresky s orechmi, šalátom a tekvicovými semienkami alebo dusené hovädzie mäso s pikantnou omáčkou a pomarančovým korením. Na koniec to najlepšie, ako dezert je nevšedná kombinácia čokoládovo-pohánková zmrzlina s whisky alebo svieže citrusové plody s bazalkovým sorbetom.

Od autorky ďalej na podnose ponúkame:

Reštaurácia Contraban by Wittmore hotel: Emócie na tanieri
Belgický reštauračný klenot: La Villa Lorraine
Le Taillevent: Zážitok luxusnej francúzskej reštaurácie

Aktuálne číslo

Najčítanejšie

  • Ako semeno prospieva ženskej duši… prehltnúť či vypľuť?

    Ako semeno prospieva ženskej duši… prehltnúť či vypľuť?

    0 zdieľaní
    Share 0 Tweet 0
  • (Ne)bezpečné lipómy: Do akej miery je tuková hrčka nebezpečná?

    0 zdieľaní
    Share 0 Tweet 0
  • Fascinujúce fakty o kravách, ktoré vás možno prekvapia

    0 zdieľaní
    Share 0 Tweet 0
  • Sexturizmus: Kde si môžete skvele užiť, čo telo ráči?

    0 zdieľaní
    Share 0 Tweet 0
  • Ako dlho trvá ideálny sex?

    0 zdieľaní
    Share 0 Tweet 0

Partneri

logo Žilinský Večerník
logo Publishing House
logo Nový Čas Nedeľa
Facebook Pagelike Widget
Break.sk

BREAK © 2024 PUBLISHING HOUSE, a. s.

Užitočné odkazy

  • Inzercia
  • Cenník
  • Etický kódex
  • Štatút
  • Predplatné

Sociálne médiá

No Result
View All Result
  • Lifestyle
  • Zaujímavosti
  • Autá
  • Šport
  • Cestovanie
  • Gastro
  • Techno

BREAK © 2024 PUBLISHING HOUSE, a. s.