Menšie odrody prasiatok, či rasa psov bulteriér majú vyhľadávanie hľuzoviek tak trochu v krvi. Ako ale naučiť ostatné psy hľadať tento lesný poklad za ktorý môžete zinkasovať stovky eur?

Univerzita pre hľadačov

Prišiel na to Talian Giovanni Monchiero, ktorý po vzoru svojho otca zdedil umenie učiť všetky rasy psov hľadať hľuzovky. A to priamo na špeciálnej Univerzite pre psy v mestečku Roddi, na severozápade Talianska. „Začíname s tým že necháte psa hrať sa s hľuzovkou. Ak ju nemáte po ruke stačí nakvapkať hľuzovkový olej napríklad na tenisovú loptičku s ktorou bude aportovať. Potom ho len budete odmeňovať keksom,“ povedal pre agentúru AFP Giovanni.

Foto: youtube

Diamant v lese

Potom sa jednoducho úlohy stupňujú a sťažujú. Hodíte psovi hľuzovku do trávy aby ju hľadal a keď to viackrát zopakujete schováte ho pod zem a pes sa postupne naučí, že ho má hľadať a potom dostane odmenu. Pri správnom cvičení sa toto môže pes naučiť za pár týždňov. Jeden týždeň cvičenia tu stojí až 400 eur ale majiteľom sa to viackrát oplatilo. Veď za kilo hľuzoviek môžete dostať až 1200 eur.

Titulné foto: @PragueTruffle