Známy český sexuolog Jaroslav Zvěřina si zobral na mušku hypersekualitu- zvýšenú túžbu po sexe s hocikým a hocikde.  Odborník rúca mýtus o tom, že ideálnou ženou pre mladého vitálneho muža je žena s nymfomanickými sklonmi.

Pozor na mýty

„Vzťah s nymfomankou sa z počiatočnej rozprávky väčšinou rýchlo zmení na peklo. Muž prestane stačiť tempu ženy s touto poruchou a je vystavený jej tlaku.  Pokiaľ jej nevyhovie, riskuje pnutie vo vzťahu, konflikty, alebo to, že si jeho milá jednoducho doskočí niekde inde,“ vysvetľuje  Zvěřina pre portál Novinky.cz.  Neúnosnú potrebu po sexe samozrejme cítia aj muži. Darmo sa však vyhovárame že ide o fyzický problém. Všetko je to v hlavách.

„Muž vtedy nevyhľadáva naliehavo sexuálny styk pre to, že by si to žiadalo jeho telo, ale potrebu má v mysli. Uspokojenie v sexu často máva malé alebo len chvíľkové a to i vtedy,  keď dosahuje orgazmu.,“ vysvetľuje  Zvěřina.  Bežné sú potom abstinenčné príznaky až sa môže stať že chlap si zle vyloží alebo vsugeruje myšlienku, že jeho kolegyňa po ňom ide a problém je na svete.

Hypersexualita je podceňovaná

Práve to už by malo byť pre muža varovanie. Vo vzťahu môže byť spočiatku bežné oddávať sa intímnym radovánkam aj pár krát za deň, problém je práve vtedy ak začnete sex vyhľadávať všade kde len vidíte sukňu. Hypersexuálny muž jednoducho potom nemá čas na prácu, priateľov ani „iné koníčky“.

Riešením môžu byť antidepresíva no tie samozrejme nezaberajú na každého. Je nutné vyhľadať pre to odborníka, predsa len hypersexualita je expertmi vymedzená ako liečiteľná psychická porucha, takže by sa nemala premeniť na úchylku alebo nedajbože smrteľnú chorobu.

Mohlo by vás zaujímať:

Romantický sex vo vode