Oxfordskí odborníci si dali záležať. Výskum z osem tisícov žien a mužov pozostával z presných anketových otázok a preskúmavala šesťdesiat odlišných aspektov života respondentov.

Šťastný život aj bez peňazí

A div sa svete životná úroveň a peniaze súviseli s faktormi šťastia len okrajovo. Pri testovaní spokojnosti v rámci kvalitného spánku to už bola iná káva. Dobrý spánok totiž ovplyvňuje množstvo iných faktorov a záleží od toho, ako sa počas celého dňa cítime. Viac ako 60 percent ľudí sa potom prihlásila ku kvalitnému sexu. Šťastní sú jednoducho tí, ktorí sú spokojní s osvojím sexuálnym životom.

Foto: Pixabay

Bezpečie a zdravie

Samozrejme že k spokojnosti patria aj viac materiálne záležitosti. Týka sa najmä nášho zamestnania. Kľúčové slovo je tu ale bezpečie. Viac ako 40 percent ľudí chce totiž stabilné zamestnanie bez strachu, že o neho príde. Zaujímavosťou je že test preukázal, že šťastie nesúvisí vôbec s bývaním. Bolo prakticky jedno či respondent býva v nájme, alebo má vlastný dom. Šťastie naopak ovplyvňuje podľa štúdie to, či sú naši blízky zdraví a taktiež či prekypujú šťastím.

Titulné foto: Pixabay

Mohlo by vás zaujímať:

Ženy túžia po sexe viac ako muži