Dlhoročný stereotyp tvrdí, že muži myslia a chcú sex viac ako ženy. Aktuálne štúdie však ukazujú, že toto tvrdenie sa môže pomaly zaradiť do kategórie mýtov. A to je pre nás mužov viac ako len dobrá správa, nemyslíte?

Jeden z posledných veľkých verejných prieskumov ukazuje, že až 60 percent žien túži po zábave pod perinou viac častejšie ako muži. Ak by sme sa do prieskumu zahĺbili viac, zistili by sme, že až 75% by si rado zašpásovalo minimálne trikrát do týždňa. Ak zoberieme do úvahy, že väčšina dvadsiatnikov má sex jeden až dvakrát do týždňa, pre sexuchtivých mužov tak vzniká otázka – ak to my chceme častejšie a ženy tiež, kde je problém?

Ženy očakávajú toho viac

Pri pohľade na dlhoročne žijúce páry sa preukázali podobné čísla – 6 žien z 10 by vo svojich vzťahoch očakávalo viac sexuálnej činnosti, ako im dokážu dať ich partneri. A z toho vyplýva aj ďalší zaujímavý údaj – až 21% vzťahov, teda každý piaty, sa háda kvoli intenzite ich sexuálneho spolunažívania.

Ako muži aj ženy zaháňajú svoj sexuálny hlad, keď nie sú spokojní s intenziou posteľových aktivít? 40% respondentov vyhľadáva porno a takmer rovnaké množstvo, 38% siaha po nočnom stolíku, kde majú odložené všakovaké sexuálne pomôcky.

Hladní po sexe sú obe pohlavia

Samozrejme, že ide iba jednu z mnohých štúdií a iná zas môže tejto protirečiť. Vieme si však z toho celého zobrať zaujímavé ponaučenie – hlad po sexe a otázka, či chcú sex viac muži alebo ženy, už dávno nie je otázkou s tak jasnou odpoveďou.