GAMBAS AL AJILLO – Krevety na cesnaku
Potrebujeme:
- štvrť šálky extra virgin olivového oleja
- 6 strúčikov cesnaku, olúpaného a nakrájaného na veľmi tenké plátky
- 20 stredne veľkých kreviet, olúpaných a očistených
- 1 čili paprička
- 1 lyžica brandy
- 1 lyžica nasekaného petržlenu
- soľ a bylinky podľa chuti
Postup:
Na väčšej panvici rozohrejeme panenský olivový olej a zľahka na ňom opražíme cesnak tak, aby sa spenil, ale nepripálil. Pridáme čerstvé očistené a osušené krevety a pečieme z každej strany asi 2 minúty. Prilejeme brandy a ešte minútu povaríme. Nakoniec dochutíme soľou, korením a čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou a čili papričkou. Podávame s bielou bagetou.
TIP: Krevety by mali byť veľké presne na jeden hlt. Podávajú sa spravidla v hlinenej miske alebo v panvičke, v ktorej sa smažili. Bagetu použijeme najmä na vymastenie šťavy. Ani kvapka nazmar! Mňam.