Ešte počas februára rozsvietili banskobystrickí hokejisti v Tipsport aréne Svetielko nádeje. Pri príležitosti Medzinárodného dňa detskej rakoviny spojili a pomohli tak malým – veľkým hrdinom  a ich rodinám, ktorí bojujú s touto ťažkou chorobou. A práve počas posledného zápasu základnej časti extraligy proti Nitre (piatok 8.marca) odovzdali pod Urpínom aj vyzbieranú sumu OZ Svetielko nádeje.

 

Limitovaný dres, ktorý nesie prvky zlatej farby, ktorá je farbou detskej rakoviny, symbolizuje spojenia banskobystrického klubu a občianskeho združenia Svetielko nádeje. V dražbe  zaevidoval klub dokopy na všetky položky 841 prihodení a najvyššia suma vydraženého dresu bola 272 € na dres obrancu Franka Horu. Celkovo sa z dražby získala krásnu suma 4320 €, a z ktorej celý výťažok klub venuje  malým bojovníkom aj vďaka partnerom Miba tieniaca technika a Profikuchar.sk.

Banskobystrickí fanúšikovia sa mohli zapojiť a podporiť Svetielko nádeje aj priamo na štadióne počas zápasu, kde sme si pre nich pripravili špeciálnu stenu pomoci. Na túto stenu mohli diváci nalepiť nálepky v podobe zlatej stužky, ktorú získali buď zakúpením tombolového lístka alebo za dobrovoľný príspevok. Ďalšou aktivitou bol aj predaj vratných pohárov, z ktorých taktiež celý výťažok klub venoval OZ. „Sme nesmierne radi, že sa nám počas náročnej sezóny podarilo zorganizovať takýto zápás, v ktorej sa spojila celá banskobystrická hokejová komunita a opäť ukázala svoju silu a srdce na správnom mieste. Svedčí o tom aj vyzbieraná suma, ktorú malým – veľkým bojovníkom a ich rodinám odovzdávame, a to krásnych 5 650€. Veríme, že im vyzbierané peniaze pomôžu a trošku uľahčia situáciu, v ktorej sú. Týmto by sme sa chceli poďakovať predovšetkým našim partnerom a všetkým fanúšikom, ktorí podporili túto myšlienku a prispeli na pomoc pre Svetielko nádeje,“ povedal Vladimír Tropp, marketingový a obchodný riaditeľ HC ’05 Banská Bystrica.

Výťažok z dražby je venovaný aj vďaka hlavným partnerom tohto zápasu, ktorí neváhali a rozhodli sa podporiť túto myšlienku: „Naša spoločnosť má veľmi blízko k pomoci pre dobrú vec. Svetielko nádeje dobrou vecou určite je. Keď nás oslovil klub ani na chvíľku sme nezaváhali a sme veľmi radi a veľmi vďační, že sme sa tohto projektu mohli zúčastniť.  vyjadril konateľ spoločnosti MIBA SK Milan Babjak Z odovzdanej sumy sa teší aj konateľ spoločnosti Profikuchar.sk  Stanislav Snopko: „Myšlienka oslovila aj všetkých fanúšikov, ktorí si zakúpili listok do tomboly, alebo si vydražili dres. Sám som rodičom a cielená pomoc hlavne deťom, mi preto dáva veľký zmysel.“