Pre náš pánsky mesačník prezradil niečo zo súkromia, jeho pohľad na ženy a hodnoty, ktoré mu dávajú v živote skutočný zmysel.

Skúste nám priblížiť priebeh získavania mužského titulu krásy, je to náročná misia?
Asi každý pozná klasické televízne prenosy pri súťaži krásy žien, ako je Miss Slovensko. Mužská súťaž má trošku menej teatrálnu prezentáciu. Tento ročník 2023 súťaž neprebiehala klasickým spôsobom. Aby som vám to priblížil, tak začnem tým, že Jozef Oklamčák si minulý rok vybral približne 40 kandidátov na Slovensku, ktorých počas celého roka sledoval. O mne sa prvý raz dozvedel v relácii Survivor 2022 (boj o prežitie v džungli) vysielanej na TV Markíza a Prima. Následne ma pozval fotograf Rado Orenič na Bratislavské módne dni, kde som robil prehliadku spodnej bielizne pre Lombardi fashion. Tu sa na mňa zamerali trochu viac a sledovali ma aj po modelingovej stránke.

Čo nasledovalo, keď si práve vás vytipoval Jozef Oklamčák?
Oslovili ma s tímom, kde mi vysvetlili, ako bude asi postupovať výber. Znamenalo to, že som sa musel dostať do ešte väčšej formy, ako som bol. Musel som na sebe veľmi zapracovať. Nemal som vôbec nič isté. Bol som pod úplným drobnohľadom. Zapracoval som na etikete, sociálnych sieťach – začal som pridávať kvalitný obsah, kde sa mi neodporúčalo riešiť akékoľvek témy alebo názory. Ostal som ale stále sám sebou, nedal som si úplne vziať svoje postoje, robiť zo seba niekoho, kým nie som. Výsledok bol taký, že som titul MISTER 2023 získal práve ja.

Mladík má pred sebou veľké výzvy v oblasti biznisu. Foto: archív T. B.

Spomínali ste reality show Survivor, skúste nám opísať aj túto skúsenosť. 
Určite by som tam išiel opäť, lebo milujem dobrodružstvá. Bol som od začiatku najobávanejším súťažiacim. Spolusúťažiaci preto veľmi popracovali aj na mojom vylúčení, samozrejme, v priateľskom duchu. V dueli sa na mňa pripravili a vypadol som tak vo finálovej desiatke ako prvý. Môžem skonštatovať, že mi to dalo veľmi dobré priateľstvá, kontakty, skúsenosť, otvorili sa mi dvere do nových spoluprác. Túto show som sledoval od roku 2000. Konkrétne jej americkú verziu, ako osemročný chlapec. Tam som si vysníval, že sa raz na súťaži zúčastním, o čom vedela aj moja rodina a podporovala ma.

Ako sa zmenil o vás záujem – z neznámeho chlapca na verejnosťou viditeľnú tvár?
Odpoviem možno príkladom na Instagrame. Začínal som na tejto platforme asi s 200 sledujúcimi a počas show sa mi vyšplhala sledovanosť na cca 60 tisíc osôb. Dnes mám asi 40 tisíc sledujúcich, čo pripisujem tomu, že tam zdieľam moje cvičebné postupy, čo už asi toľko ľudí nezaujíma a najmä nie som ten tip, čo stále niečo zdieľa, aby bol v povedomí. Mám trošku iné hodnoty a priority v živote…

Foto: archív T. B.

Znamená to, že ste nevyužili vlnu influencerstva, a tým aj rýchly zisk príjmu?
Iba čiastočne. Sociálnym sieťam príliš veľkú váhu nedávam. Mám taký názor, že človek má žiť v realite a nie na sociálnych sieťach. Napriek tomu, že som dostával dosť ponúk na spoluprácu, väčšinu som odmietol, lebo som nechcel dávať do povedomia ľuďom produkty, s ktorými sa nestotožňujem. Napríklad tabakové produkty. Keby som sa chcel živiť ako influencer alebo mať to ako pasívny príjem, znamenalo by to, že pri tom musím tráviť veľmi veľa času. A ten ja trávim úplne inak.

Aké hodnoty a priority sú teda pre vás dôležité?
V prvom rade sebazdokonaľovanie. Neustále sa snažím posúvať – či už fyzicky alebo psychicky. Rozbieham stavebnú firmu v zahraničí. Chcem byť prínosný nielen pre seba, ale aj pre okolie. Aktuálne pracujem na svojej odbornosti v Holandsku a Nemecku. Mám vek, keď už viem, čo chcem. A som rád, že môžem robiť to, čo ma baví a ide mi od ruky.

Vo voľnom čase sa bývalý hokejista venuje aj workoutu. Foto: archív T. B.

Kto je pre vás osobným idolom alebo inšpiráciou?
Dnes smelo poviem, že ja sám. Mám vysoké ciele a veľké sny. Tvrdo na sebe pracujem každý deň. Keď sa priebežne otáčam za krokmi, ktoré kráčam, tak vidím krásny progres. Dovolím si tvrdiť, že moje mladšie „ja“ by bolo na mňa hrdé. Preto som bez zaváhania odpovedal na vašu otázku možno pre niekoho odvážne či sebavedomo.

Pocítili ste zvýšený záujem žien o vás po získaní titulu najkrajšieho muža 2023?
Nielen pred získaním titulu, ale aj počas reality show mi chodia rôzne ohlasy, dopyty a ponuky. Dostávam rôzne pikantné fotky nielen od žien, ale aj od pár mužov. To až také príjemné nie je, lebo ma trošku mužské fotky nezaujímajú, ale asi to patrí k tomu celému.

Na rok 2023 je zaslúžený titul v rukách Žilinčana. Foto: archív T. B.

Ste aktuálne slobodný. Aká je vaša predstava o ideálnej partnerke do vášho života?
Pár rokov som už rozhodnutý mať taký vzťah, v ktorom si neskôr založíme rodinu. Keby som mal opísať ženu, tak po fyzickej stránke sa mi páči vysoká, štíhla reprezentatívna žena. Zaujíma ma jej inteligencia a vystupovanie v spoločnosti. Mám odpor k ženám, ktoré sa prezentujú vulgárne alebo sa nevedia poriadne vyjadrovať. Predstavujem si, ako sa hovorí, ženu do koča aj do voza. Dievča, ktoré chodí len po kávičkách s kabelkou a „mini štýlovým psíkom“, nie je pre mňa lákavá. Prial by som si, aby sme si robili výlety do hôr a prírody, užívali si spolu cestovanie a nové zážitky, spoznávanie, dobrodružstvá. A keď budeme na chate, tak vie napríklad nasekať drevo a nečaká so založenými rukami s kávičkou. Toto mi je napríklad na žene sympatické.

Je aj konkrétna oblasť v ktorej vás žena priťahuje?
Na profesii a povolaní ženy mi až tak nezáleží než skôr na tom, že chce pracovať. Nie ten typ ženy, ktorá sa chce nechať „živiť“. Nepáči sa mi lenivá žena. Nie je nič krajšie, ako sledovať ženu, ktorú jej profesia baví, napĺňa ju a ideálne, keď sa tým vie aj uživiť. To vyžarovanie takejto spokojnej ženy je pre mňa najviac atraktívne.

KTO JE TOMÁŠ BENKO (30)?
Rodinný stav: slobodný
Vzdelanie: Športové gymnázium v Žiline
Hobby: Práca s drevom, hokej, kalistenika, workout, turistika
Cestovateľský sen: Japonsko
Obľúbená farba: zelená
Obľúbený herec: Tom Cruise
Obľúbená herečka: Éva Vica Kerekes
Typická vlastnosť: tvrdohlavosť
Životné krédo: Veni, vidi, vici