Príprava je jednoduchá, ale zanechá u vašich hostí veľmi dobrý dojem. Počas rokov barmani s receptom primerane experimentovali, ale táto verzia patrí k najobľúbenejším.

Suroviny
(na jeden pohár):
brusnice
javorový sirup
plátok pomaranča
ražná whisky
Angostura bitter
ľad
rozmarín

Postup: Na dno cca 2 dlc pohára položte asi osem brusníc, tie pokvapkajte javorovým sirupom a pridajte pol plátku čerstvého pomaranča. Prvou pridanou tekutou zložkou je 60 mililitrov ražnej whisky. Brusnice a pomaranč v alkohole trochu podrvte drevenou paličkou, aby sa z ovocia lepšie dostala chuť von. Pridajte pár kvapiek aromatického dochucovadla barmanov Angostura bitter. Teraz si pripravte nový pohár na whisky v veľkým ľadom. Do neho cez sitko preceďte obsah prvého pohára. Na dozdobenie použite stonkou rozmarínu a pár brusníc na drevenom špáradle.

 

Ostatní tekutí kamaráti:

Tip na drink: Espresso Martini
Tip na drink: Hot Toddy
Tip na drink: Septembrová horúčava