História fenoménu Tomb Raider sa začala písať v roku 1996 kedy na PC prvý krát vtrhla hrdinka Lara Croft pod patronátom štúdia Core Design.

Lara Croft zažiarila

Hráči sa nechali unášať akrobaciou hlavnej hrdinky a zákernými hádankami, ktoré im nedali spávať podobne ako myšlienky na Larine krivky, ktoré sa vývojom hardwéru postupne zaobľovali. Ďalšie dva roky po sebe nasledoval druhý a tretí diel, ktoré dostali prívlastky kultové.

Priniesli hlbší príbeh a bohaté lokality vrátane Nepálu či latinskej Ameriky, kde Lara zbierala vzácne artefakty a bojovala so zločinom. A to všetko vo veľmi pôvabnej grafike. Potom sa však vývojári akoby nechali opiť slávou a séria začala postupne upadať.

Oživenie legendy

Miernu reinkarnáciu zažili diely s podtitulom Legend a Underworld no Lara Croft i tak začala strácať dych. V roku 2013 ale vývojári z Crystal Dynamics posunuli príbeh Lary Croft do čias jej mladosti a nechali s ňou hráčov prežívať strasti na tajuplnom ostrove. Hru nazvali jednoducho Tomb Raider.

S radosťou sa s ňou hráči učili loviť, liezť a bojovať. Podobné tempo, ale viac hornaté a rozsiahle prostredie predstavil ďalší diel Rise of the Tomb Raider.

Foto: pinterest

Jeho úspech konečne rozdúchal nádeje aj na podarené filmové spracovanie známej archeologičky a to sa aj vďaka skvelej Alicii Vikander podarilo. Najnovšie nás čaká ďalšia videohra s názvom Shadow of the Tomb Raider a podľa ukážok sa máme na čo tešiť. S Larou zavítame do krásnych lokalít v Peru a Mexiku.

Jedna z mnohých cosplay kreácii Lary Croft. Foto: pinterest

Nie len hra pre chlapov

Lara však ďaleko presiahla hranice videoherného a filmového sveta. Prenikla už do komixov a dokázala vďaka sexi modelkám  strhnúť na seba pozornosť na rôznych veľtrhoch a podujatiach. Pripomeňme si tie najsexi dablérky ale aj polygónové krivky najpríťažlivejšej hernej ikony. Veď kto by nechcel vidieť Laru Croft v potápačskom overale?

Lara Croft je sexi aj vo svete pixelov. Foto: neoseeker.com

Titulná foto: Angelina Jolie predvádza Larine sexi krivky. Foto: wikimedia.org