Nečakajte variáciu na romantický epos s Kevinom Costnerom alebo hodnovernú historickú drámu ako z pera Ridleyho Scotta. Snímka úspešného seriálového Otta Bathursta ide inou cestou. Presne tou, ktorú načrel už Guy Ritchie v snímke Kráľ Artuš: Legenda o meči.

Robin Hood znovu a inak

Očakávajte výbuchy, efektné súboje a strih pripomínajúci rukopis šialených akčných snímok Michaela Baya. A čo na tom, že kostýmy nepripomínajú stredovek ani z diaľky a občas tu nesedia postavy, zbrane či budovy? Jednoducho ide o akčný film, kde sú historické reálie len kulisou. Robin Hood sa na žiadnu učebnicu dejepisu nehrá. Príbeh ale dosť kopíruje známu šablónu o tajomnom zbojníkovi. Šľachtic Robin z Locksley (Taron Egerton) sa vracia z križiackych výprav zocelený bojom a zničenými ilúziami. Tie mu ešte pošliape aj neúprosný a úplatný šerif z Nottinghamu (Ben Mendelsohn), ktorý v Robinovom rodisku rozosieva strach a teror. Osamelý bojovník sa tak spojí s priateľom Malým Johnom (Jamie Foxx) a zocelený jeho tvrdým tréningom sa premení na legendárneho lukostrelca s kapucňou.

Foto: Forum Film SK

Veľkofilm ako sa patrí

Už len z ukážky filmu bolo jasné, že herecké hviezdy si natáčanie poriadne užívali. „Už ako malý chlapec som behal po záhrade s plastovým lukom a šípmi. Páči sa mi toto nové poňatie príbehu, je to ako rock-and-roll v stredoveku,“ povedal pre americké médiá Taron Egerton, hlavný predstaviteľ Robina Hooda.

Film sa nakrúcal prevažne v Maďarsku a v Chorvátsku. Vnímavý diváci určite odhalia reálie Budapešti či Dubrovníka. Na nové poňatie legendy sa môžete tešiť od 29. novembra, kedy ho prinesie do našich kín spoločnosť Forum Film SK.

Titulné foto: Forum Film SK