Philips s holiacim strojčekom S9000 Prestige stavil na vysokú kartu. Už pri rozbaľovaní vám bude jasné, že mierite do vôd luxusu. Výrobca na balení pracuje s detailmi, ktoré sú vlastné tým najprémiovejším produktom. V tomto prípade je to gratulácia ku kúpe, poďakovanie za výber modelu a uvítanie do sveta dokonalého holenia. Zdá sa vám to ako triviálnosť? Možno je, no rozhodne poteší, že si výrobca dáva záležať aj na takýchto drobnostiach, čo v konečnom dôsledku veľa napovedá o samotnom produkte.

philips S9000 prestige

Na cesty

V balení nájdete cestovné prémiové puzdro, výrobca ho označuje ako XL. Kožené povrchové spracovanie opäť pripomína, že ste stavili na prémiový produkt. Ak sa vám toho „prémiového“ zdá akosi priveľa, je nám ľúto, no zopárkrát v recenzii tento prívlastok ešte použijeme. Čo sa nám na prvý pohľad na puzdre nezdalo, bola veľkosť. Puzdro nemá tvar klasického kvádra, zadnú stranu má skosenú, čo podľa nás súvisí s pohodlnejším vyberaním strojčeka. Týmto tvarom výrobca zároveň ušetril trochu z rozmerov. No stále máme pocit, že pri cestovaní nebude puzdro úplne tolerantné k priestoru. Možno keby nebolo pevné, tak je spratnejšie. Na druhej strane, keď sme ho otvorili, bolo jasné, že nejde o zbytočný rozmerový rozmar. Balenie ponúka okrem samotného strojčeka dve vymeniteľné hlavy, adaptér do elektriny a nabíjaciu bezdotykovú podložku s technológiou Qi. V Philips teda zrejme spravili dosť preto, aby puzdro čo najviac zmenšili, no stále mantinely udáva hlavný produkt.

philips S9000 prestige

Bezdotykovo

Pri nabíjacej bezdotykovej podložke musíme opäť spomenúť prémiovosť. Jej vyhotovenie je luxusné, kombinácia lesklej vesmírnej sivej s aktívnou čiernou plochou sa naozaj podarila. Indikátor nabíjania na podložke je v podobe dvoch kriviek, ktoré sa rozsvietia, keď sa strojček nabíja. Je známe, že bezdotykové nabíjanie má stále svoje „muchy“. Nabíjanú elektroniku musíte na aktívnu podložku položiť presne. Philips rieši tento nedostatok vyhĺbeninou pre hlavu strojčeka a magnetom, ktorý na správnom mieste zachytí jeho pätu. S9000 Prestige na nabíjaciu podložku uložíte vďaka týmto drobnostiam vždy správne. Čo nás prekvapilo a považujeme to za šikovné riešenie, je USB koncovka podložky. Na cestách tak strojček môžete nabíjať aj z laptopu alebo powerbanky. Čas nabíjania na 100 % sú približne tri hodiny, čo je čas, ktorý uvádza aj výrobca. Jediné mínus podložky je podľa nás práve lesklý povrch, na ktorom je vidieť odtlačky prstov či krúžky po kvapôčkach vody. Mimochodom, výrobca v návode upozorňuje, aby ste počas nabíjania na podložku nepokladali kovové predmety. Stať sa vám to môže napríklad s nožničkami na nechty. V tomto prípade sa rozsvieti ikonka upozorňujúca na odstránenie kovového predmetu.

Displej bohatý na informácie

Telo strojčeka kombinuje lesklú povrchovú úpravu, aj tá bude stále od odtlačkov, s gumenou zadnou časťou, vďaka ktorej sa strojček príjemne drží a nešmýka sa v ruke. Philips S9000 Prestige je až prekvapivo ľahký a rozmermi perfektne sadne do bežne veľkej mužskej ruky. Prednej strane dominuje plastový displej, ktorý ponúka percentuálny stav nabitia batérie, ikonku upozornenia na potrebu umytia či servisu hlavy strojčeka, uzamknutia a výstrahu pri vysokej teplote počas nabíjania. Na zvýšenú teplotu upozorňuje výrobca aj v návode. Strojček stačí na približne desať minút zložiť z podložky a môžete ďalej nabíjať. Počas testovania sa nám takáto situácia nestala. Nad displejom je tlačidlo na výber režimu holenia a power button. Ten má vo svojom priestore trochu vôľu, čo pocítite najmä pri jeho stláčaní. Nemusí vám to prekážať, no pri prvých razoch môžete spozornieť, či je všetko v poriadku.

Vymeniteľné hlavy

Ako sme už spomenuli, v balení nájdete aj dve vymeniteľné hlavy. Štetinová slúži na vmasírovanie krému či samotnú masáž, druhou je zastrihávač a tvarovač brady. Požadovanú dĺžku strniska pohodlne nastavíte stlačením páčky a následným pohybom do strán. Nájdete ju na zadnej strane hlavy. Dajte dôraz na stlačenie, my sme túto poistku objavili až po niekoľkých použitiach.

Aj do sprchy

Hlavná holiaca hlava je však dôvodom, prečo sa pre Philips S9000 Prestige rozhodnúť. O pohodlné holenie sa starajú krúžky Superb SkinComfort, ktoré vďaka kovovým pigmentom zabezpečujú výrazné zníženie trenia pre skvelé kĺzanie. Tomu napomáha tvarovanie hlavy ContourDetect, ktoré sleduje krivky tváre. Vďaka technológiám je výsledok holenia takmer ako žiletkou. Boli sme skutočne milo prekvapení, ako strojček plynulo a najmä účinne bral niekoľko dňové strnisko. Tento výsledok je tiež vďaka  snímačom BeardAdapt, ktoré kontrolujú hustotu chĺpkov 15-krát za sekundu. Viete si vybrať aj medzi režimami citlivého, rýchleho a normálneho holenia. S výberom režimov sa budete musieť trošku zžiť, no ak pochopíte ako fungujú, váš zážitok s Philips S9000 Prestige bude opäť na vyššej úrovni spokojnosti. Strojček môžete použiť na suché holenie, holenie s gélom či penou. Vziať ho do sprchy nie je problém. Ak sa pýtate, prečo si komplikovať holenie strojčekom vlhkou metódou, spomeňte si na kolegov s citlivou pokožkou.

Celkový dojem

Philips S9000 Prestige vyvoláva prémiový pocit svojím vzhľadom, no aj používaním. Je príjemne ľahký, tichý a najmä výkonný. Aj pri zložitejšom tvarovaní brady sa s ním pohodlne pracuje a oholiť zvládne všetky časti tela. Na bezdotykové nabíjanie si zvyknete okamžite, no v niektorých situáciách by sa hodil aj klasický stojan na nabíjanie. Ak si zvyknete dopriať, cena na Alza.sk je 449,99 eur s DPH, rozhodne neváhajte. Vaša spokojnosť bude na skutočne vysokom leveli.

Mohlo by vá zaujímať:
Ako byť štýlovým bradáčom? Dodržte 4 pravidlá