Možno sa pýtate, kde sú tie časy sexi Lary Croft, ktorá „oblbovala“ davy svojím vnadným, zovňajškom. Prerod k tejto ikone a femme fatale je v novej hre načrtnutý, i keď skôr to necháva na hráčovej fantázii. Predchádzajúce dva diely reštartovanej série Tomb Raider predstavili príbeh mladej hrdinky pátrajúcej po stopách svojho otca a Laru , len ako ustráchanú tínedžerku. Dostali sme relatívne voľný priestor na kaskadérske kúsky a pokrokový skialpinizmus a ovládali sme ešte mladú a neskúsenú Laru Croft. Finále s podtitulom Shadow završuje presne v tomto duchu celú strastiplnú cestu za tajomstvom svojej rodiny, ako i za zavŕšením zrodu neohrozenej lovkyne pokladov.

Lara pokračuje v pátraní

Nečakajte teda nič prevratného, len dokončenie toho, čo predošlé diely načali. Lara sa ocitne v mexickej (neskôr aj peruánskej) džungli a pátra po tom, ako zastaviť apokalypsu obrovských rozmerov, ktorú vlastne sama rozpútala. Na to všetko má iný názor skupina hrdlorezov zvaná Trinity. A verte, že príbeh nebude vykresľovať Laru len ako kladnú hrdinku. Ale o tom už dosť. Čím menej o nových úskaliach mladej archeologičky viete, tým lepšie. Na hráčov v novom diele čakajú, samozrejme, aj rozmanité puzzle a neraz sa pristihnete, že sa budete kochať krásnou vegetáciou v útrobách džungle.

Foto: E3

Strhujúce dobrodružstvo

Na zvukoch, hre tieňov a svetla i jednotlivých starobylých architektonických skvostoch či zatopených jaskyniach sa tvorcovia z EIDOS MONTREAL poriadne pohrali. Vývojári viac prepracovali zakrádanie hlavnej hrdinky, kde je jej poskytnutý väčší priestor na tiché zabíjanie a lov. Pribudlo ale aj viac prestreliek a rozšírilo sa množstvo skrytých miest na objavovanie. Po skončení hlavného príbehu sa môžete do Mexika a Peru opäť vrátiť a pokračovať vo vedľajších misiách.

Ako skvelý bonus pridali vývojári možnosť hrať hru znova s rovnakým vybavením, akým ste príbeh dokončili. Lara konečne vyrástla a jej vyspelosť sa odzrkadľuje aj na skvelej vyváženej hre. Tak hor sa objavovať stratené artefakty!

Titulné foto: E3