Jesenné obdobie aj vďaka Halloweenu či „dušičiek“ láka množstvo ľudí navštevovať temné miesta.

Les samovrahov

Dark Tourism prekvitá v celom svete a vyznávači týchto mrazivých výletov nikdy neobídu mystický les Aokigahara v Japonsku. Nachádza sa na severozápadnom úpätí hory Fudži. Nenazve ho tu nikto inak ako les samovrahov. Všetko začalo po vydaní románu Seiča Matsumota v roku 1961, ktorý písal o ľuďoch ktorí si prišli do lesa vziať život. Od tej doby sa tu pokúsilo o samovraždu desiatky ľudí a toto miesto sa stalo lesom duchov. Miestni ľudia dokonca po Aokigahare vodia turistov a rozprávajú im o hrôzach , ktoré sa tu stali.

Radiácia a oslava mŕtvych

Ak skôr preferujete temné industriálne zážitky , navštívte mestečko Tomioka. Toto japonské mestečko vplyvom obrovskej tsunami v roku 2011 bolo vydané napospas výbuchu jadernej elektrárne Fukušima. Obyvatelia boli evakuovaní no zostali tu ich osobné veci a celé mesto pôsobí, akoby sa zo sekundy na sekundu vyparili. Miestni návštevníkov od návštevy neodrádzajú, práve naopak Snažia sa dokonca nalákať znovu ľudí aby v Tomioke bývali.

Mesto Tomioke. Foto: youtube

Mexický festival Santa Muerte, (na Deň mŕtvych), kde sa miesia aztécke a katolícke tradície je ten pravý zážitok pre temných cestovateľov. Možno si sprievod pamätáte aj zo začiatku poslednej časti Jamesa Bonda s podtitulom Spectre. Hlavnú postavu vo festivalovom sprievode zosobňuje Smrtka v dámskych šatoch. Nejde o žiadny karneval. Masky vzbudzujú naozaj rešpekt. Kosti chrastia , oči vyliezajú z jamiek. Jednoducho na toto obdobie ako stvorené na návštevu.

Festival mŕtvych v Mexiku. Foto: youtube

Titulné foto: Les Aokigahara, wikipedia 

Mohlo by vás zaujímať:

Adrenalínové dovolenky pre bláznov