Každý, kto vyrastal na komiksoch alebo často sleduje filmy o superhrdinoch, má náklonnosť veriť tomu, že sa aj v našom susedstve môže ukrývať supersilák či nepriestrelné dievča. I keď film X-Men občas zabŕdol do vedeckej teórie a predostrel, že k zmenám v našom tele dochádza najmä v období puberty, je žena metajúca blesky, superrýchly tínedžer príliš veľké sústo pre realitu.

Tv seriál o realite

Aj vďaka populárnej TV šou Superľudia Stana Leeho sme spoznali človeka, ktorého nezabijú tisícky voltov elektrického prúdu, dospelého muža, ktorý je živým magnetom alebo veľmi ohybného človeka, ktorý sa bez problému vopchá aj do malej metrovej škatuľky. Stan Lee, autor námetov k mnohým komiksom z dielne Marvelu, dokonca objavil aj Daniela Kisha, nevidiaceho muža, ktorý sa pohybuje alebo jazdí na bicykli vďaka echolokácii. Dokáže jednoducho pomocou zvukov prekonávať a objavovať prekážky.

Výnimočné schopnosti

V komiksových zošitoch nájdete napríklad aj superinteligentných ľudí. Tých je aj v skutočnosti pomerne veľa. Desaťroční géniovia vám dokážu už vypočítať príklad rýchlejšie než vedecká kalkulačka a poraziť supermoderný počítač v kombinatorike. Aj pán Sklenený si vo filme Vyvolený udržiaval presvedčenie, že medzi nami sú superhrdinovia, o ktorých sa prehnane písalo v komiksoch. Niečo pravdy na tom naozaj bude.

Titulné foto: CinemArt SK

Mohlo by vás zaujímať:

Mor nepatrí len do stredoveku