Vybehnúť večer na jedno a vrátiť sa po desiatich, nie je až tak nezvyklý scenár. Ak máte na druhý deň voľno nič hrozné sa nedeje. Ibaže, ak sa vyberiete na pivný festival a zvolíte rovnakú stratégiu, prvý deň oslavy piva budete pred obedom spať ako mimino, kdesi pri kríkoch, a utečú vám všetky tie chute a zážitky. Máme zopár tipov, ako sa vyhnúť katastrofálnemu scenáru a pivný festival si čo najviac užiť.

Pite radler

Popularita tohto druhu piva vystrelila doslova zo dňa na deň a aktuálne už na našom trhu snáď nenájdete pivovar, ktorý by radler neponúkal. Príbeh sladkého piva začína v Nemecku, v cyklistickej komunite. Nadšení cyklodovolenkári chceli svoj obľúbený zlatistý mok popíjať počas celého dňa, no zároveň chceli prejsť aspoň pár kilometrov na bicykloch. Preto začali miešať pivo so sladkými nealko nápojmi. Radler je ideálne riešenie na celodenné popíjanie, ak potrebujete ostať čo najviac triezvy.

Majte vždy aspoň poloplný pohár

Neplatí to len pri pive, ale pri alkohole všeobecne. Ak nemáte naliate, vždy vás niekto ponúkne, doleje vám. Preto, ak nechcete byť po prvých pár hodinách ako mátoha, majte vždy dostatočne plný pohár. Výrazne tým spomalíte príjem alkoholu a rozhodne vám zostane viac času na pitie čistej vody a ochutnávanie rôznych špecialít.

Pivo s vodou, jedna k jednej

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

 

#oktoberfest #oktoberfest2018 #instagram #instagood #instaday #pichoftheday #beer #münchen #instalike

Príspevok, ktorý zdieľa marcok86 (@marcok86),

Matematika je v tomto prípade triviálna. Polliter piva preložte pollitrom čistej vody. Samozrejme, nezapíjajte, respektíve nebrzdite, ako pri tvrdom. Zasa nechceme byť za barbarov. No keď dopijete, dajte si pauzičku v podobe čistej vody.

Pastilky na zažívanie

Nie je to problém každého jedného, no sú medzi nami takí, ktorým väčšie množstvo či rôzne druhy piva dokážu rozhodiť trávenie. A to nie je v spoločnosti vôbec príjemné. Pastilky sú voľne dostupné v lekárňach a predávajú sa tiež s rôznymi príchuťami. Pri výbere preto myslite na to, aký druh piva pijete. Mišať chuť klasického ležiaka s ovocnými pastilkami nebude najlepší zážitok.

Ležiak ako prvý

Pale, Ale, či rôzne špeciály majú jednu spoločnú črtu. Vyšší obsah alkoholu. Ležiak je na alkoholovej stupnici tým najslabším hráčom. Preto, ak nechcete byť “nachmelný” už pri druhom pive, začnite práve ležiakmi a až postupne prechádzajte na silnejšie a silnejšie pivá.

Rozhodne nie každé

Poďme opäť trochu počítať. Na festivale je približne pätnásť stánkov, každý ponúka tak zo štyri druhy piva. Ak by ste si chceli dopriať každé jedno, bolo by to šesťdesiat pív. A to už nie celkom zvládajú aj tí najvytrénovajnejší počas viacerých dní. Naviac, pivné festivaly majú byť skôr o tom, aby ste objavovali nové chute. Už po štvrtom veľkom pive máte chuťové receptory značne otupené.

Pivný festival s malým pivom

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

 

#oktoberfest #tirol #munich #svarovski #allemagne #autriche #beer

Príspevok, ktorý zdieľa @ claiiir.e,

Chlap s malým pivom? Nuž, niekedy je rozumné sa preniesť cez ego. Ak chcete objavovať, vydržať celý deň, pokračovať aj tie nasledujúce, musíte sa zmieriť s tým, že rozumnejšia voľba sú menšie porcie.

Mohlo by vás zaujímať:
Najdrahšia potravina na svete? Hľuzovka, zoznámte sa!
Prvá reštaurácia v Európe, ktorá je celá pod vodou!